Recepten

Scampi’s op Griekse wijze

12/11/2022

Scampi’s op Griekse wijze

Eten maken is niet 1 van mijn favoriete dingen in het leven. Als ik kook, moet het snel én gemakkelijk zijn, want zelfs rijst kan ik doen mislukken. Eén van mijn favoriete gerechten die ik wel graag maak, is Scampi’s op Griekse wijze. Het is een heerlijk gerecht én… enorm gemakkelijk om te maken.

P.S. Als je dit eet met de kids, waarschuw ze dan even, want dit gerecht komt er LOEIHEET uit!

Laat het smaken!

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 1 kleine pot tomatenblokjes
  • Scampi’s (hoeveelheid kies je zelf, zie alleen dat ze in je ovenschotel passen)
  • Geitenkaas (ik neem de gewone milde natuursoort, maar het kan ook met geitenkaas waar je de geit proeft )
  • Zwarte ontpitte olijven (die van Boni kan je per 3 aan verminderde prijs kopen, altijd handig om in huis te hebben, ook als aperitiefhapje)
  • Een dikke ajuin
  • Gemalen kaas
  • Provençaalse kruiden
  • Zout
  • Kippenkruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven alvast even voor op ongeveer 180 graden.
  2. Snij de ajuin in kleine stukjes en gooi ze in een pot of kom. Ik gebruik zelf een kookpot. Maar je moet het mengsel niet opwarmen.
  3. Doe de tomatenblokjes erbij en roer ze onder de ajuin. Doe er zout bij en véél Provençaalse kruiden.
  4. Bak de scampi’s héél licht aan in een pan (zeker niet gaar) en doe er kippenkruiden op.
  5. Doe de tomatenmengeling (zie stap 1 en 2) in een ovenschotel en verstop de lichtgebakken scampi’s in de mengeling.
  6. Verdeel de zwarte olijven in de schotel.
  7. Neem 2 kleine koffielepels en doe wolkjes geitenkaas erbij.
  8. Gemalen kaas over het geheel en om te eindigen strooi ik nog een heel klein beetje Provençaalse kruiden over de kaas.
  9. De schotel kan de oven in. Hoe lang? Tot je kaas mooi goudbruin ziet en de tomatenmengeling goed pruttelt.

Tips

Extra tip voor de Kokerella’s* onder ons.

Dit gerecht kan je zo eten, met brood, Griekse pasta en zelfs met frietjes. Maak het jezelf niet te moeilijk op drukke dagen en neem een stokbrood.

*Kokerella is mijn bijnaam, want ik kan totaal niet koken. Voor mij is het dus een afleiding van kok en Cruella De Vil. Ben je een keukenprinses? Dan maak jij er maar Cinderella van.

Categorie

Recepten