fbpx

Zen, chill, relax! Reisverslag!

Reizen is niet onze favoriete hobby! Het liefst van al blijven we lekker chillen in onze tuin en gezien de omstandigheden wilden we dat dit jaar eigenlijk ook. Maar… mijn papa en plusmama zijn beheerders van La Draille, een prachtig vakantiepark in de Dordogne. Naast het feit dat ik daar altijd compleet tot rust kom, waren we allemaal toe aan een bezoekje aan de (groot)ouders die we al ettelijke maanden misten én… het duurt nog minstens tot november voor we elkaar terugzien.

Dus gewapend met een volle koffer (kids zorgen voor een ware volksverhuis) vertrokken we met een strak plan richting Souillac! 900km met een 3- en 6-jarige op de achterbank, ach… ik denk niet dat er verdere uitleg nodig is! ? “We zijn er bijna, we zijn er bijna”, galmde in Lummen al uit die kleine keeltjes en “Mama, hoe lang nog?”, was een veelgehoord zinnetje.

En dan vergeten we nog het oh zo geliefde “Ik moet pipi doen!”. Maar deze mama was voorbereid. Aangezien we volledig beestjes vrij vertrokken waren en we dat ook héél graag zo wilden houden, was pipi doen een kunstje! Aangezien onze jongste zelfs aan de charcuterie vitrine lekt in de winkel (ja, ik overdrijf, maar you get the picture ? ), wilden we al geen gendarmen spelen op onze eerste dag vakantie in een wegrestaurant. Dus potetje on the Go in de auto, even stoppen, broekjes af op de parking, zakje dichtbinden én hup de vuilzak in.

 

En wij? Wel, ik was een Ghostbuster in het benzinestation, gewapend met mijn mondkapje en alcoholspraytje! Spuiten op de klink, klink opendoen, binnenkant klink,  spuiten op de wc-bril, even vegen, hurken, handen wassen, sprayen en terug naar de auto. Eerlijk? Ik heb nog nooit zo hard gelachen met mezelf.

Omdat zowel mijn ventje als ikzelf redelijk vermoeid waren, hebben we afwisselend gereden. En hoewel hij de Unicorn en tijger reiskussens iets te ‘vrouwelijk’ vond (ik gebruik maar niet het woord wat hij gebruikte), lag hij 100km verder al goed te ronken! ? En ik 200 km daarna! ?

Na 11 vlotte uren was het een héél blij weerzien en whoop whoop, direct aperitief én BBQ time! Superblij trouwens dat ik de ShooAways al had opgestuurd naar papa, want ook in la douce France kweken vliegen als konijnen! En naast me verschrikkelijk irriteren, bijten ze me daar ook nog eens! Gelukkig had ik mijn muggenbandjes bij, dus ik ben er redelijk goed vanaf gekomen! P.S. De muggenbandjes zijn eindelijk terug van weggeweest, dus ze staan terug online!

De volgende dagen regende het pijpenstelen in ons Belgenlandje en zaten wij in het paradijs! Zonnig, warm en bij momenten zelfs heet, ideaal dus om mij te installeren aan het zwembad met onze oudste spruit! Ons kleinste prinses en de papa genoten in de namiddag van een powernapke (van soms 3u, maar hey, het kan maar goed doen) en dus trok ik met ons waterratje naar het zwembad. Omdat mijn melkflessen in 2020 nog geen zon hadden gezien, vond ik het meteen dé ideale gelegenheid om mijn kleurtje bij te werken. Gewapend met wat snelbruinende olie (met een factor natuurlijk), een zalig ligbed en het eerste deel van de Zeven zussen (aanrader trouwens!!!) waren we vertrokken voor een superleuke namiddag.

De combinatie olie, zon, melkflessen en constant zwemmen en pletsen met mijn energieke dochter, zorgde tegen het einde van de dag voor een mooi bruin kleurtje, doorspekt met rode zeer pijnlijke plekken. Maar the best was yet to come…

Want rond 3u die nacht ben ik wakker geworden, met pijn waarbij mijn keizersnede een wandeling in het park leek. Ik bespaar jullie de details, maar ik heb 4u gekampeerd op de grond en op het toilet, en de rest van de vakantie maar wijselijk in de schaduw gezeten! Ach ja, daar moet je bijna 38 jaar voor zijn geworden om te ontdekken hoe een zonnesteek voelt! ?

Heerlijk niets doen, gezellig samen zijn, zalige temperaturen en bijna geen gsm of laptop vastgehad, het was geweldig! Ik heb wel elke avond een foto gepost van mijn fantastische garderobe die ik van mama (2Fashion in Zonhoven is THE BEST!!!) had gekregen, ook kwestie om eens wat foto’s van mezelf te hebben! ? En omdat het bijna allemaal kleedjes waren, heb ik ook onze Vevina (dé wondercrème voor schurende billen) héél goed kunnen gebruiken.

Ondertussen zijn we terug keihard aan het werken, de back to school periode komt al stilaan op gang, er staat een verhuis naar ons nieuw magazijntje op het programma, ideetjes borrelen in mijn hoofd, klaar om uitgewerkt te worden, maar… ik wil ook iets meer tijd nemen. Tijd voor de kids, voor mijn ventje, vrienden, mijn huishouden en mezelf. En hoewel ik die voornemens wel vaker heb, ga ik ze dit keer echt proberen uit te voeren! Dus WISH ME LUCK!

Voor wie nog op vakantie gaat of gewoon lekker thuisblijft, vergeet zeker geen kijkje te nemen op de Drukke mama’s webshop, je vindt er echt heel veel leuke reis- of Staycation benodigdheden!
Voor ons zit het er weer op tot december, het was kort maar krachtig en de batterijtjes zijn weer opgeladen!

Liefs,
Kelly

Delen

Andere blogs

Luv my kids!

SPEAK UP!!!

Aantal keer gelezen: 275 Ik ben niet blond, maar ik wil even de woorden van’ Legally Blond’ Elle Woods gebruiken… SPEAK UP! En waarom moeten

Lees meer »
Als Kelly het kan, kan jij het zeker!

Ben je doof of wa?

Aantal keer gelezen: 518 Dat zinnetje heb ik de afgelopen meermaals gehoord. En velen verschrikken als ik dan antwoord: “Nee, doof ben ik niet, maar

Lees meer »
Uitgeteste producten!

Back to school checklist!

Aantal keer gelezen: 406 De kids zingen volop dat het nog lang geeeeeeen tijd is om naar school te gaan! En sommige kids kijken er

Lees meer »
Top 5 best verkochte producten

Top 5 van de week! 26 juli 2020

Aantal keer gelezen: 648 Zondagavond… dus tijd voor de TOP 5 van de week van de bestverkochte producten op de drukke mama’s webshop! En het

Lees meer »

Geef een reactie

Inloggen