fbpx

Voor wie het even niet ziet zitten!

Ik* las onlangs een prachtige tekst. Een tekst die me aangreep. Eentje die ik graag met jullie wil delen!

En denk eraan… je bent niet alleen, je doet het goed, vandaag is weer een nieuwe dag!

Ik: Dag God.
God: Hallo…
Ik: Ik breek. Ik ga kapot. Kun u de stukjes weer samenvoegen?
God; Liever niet.
Ik: Waarom niet?
God: Omdat jij geen puzzel bent.
Ik: Maar wat denkt U dan van al stukken van mijn leven die op de grond neervallen?
God: Laat ze daar maar een tijdje liggen. Er is een reden waarom ze gevallen zijn. Neem de tijd en besluit dan of je bepaalde stukjes terug wilt hebben.
Ik: U snapt het niet. Er blijft niets meer van me over. Ik breek!
God: Nee, jij bent degene die het niet snapt. Je breekt dóór. Je hebt alleen last van groeipijnen. Je schudt die stukken zelf van je af en er zijn mensen in je leven die je tegenhouden. Je breekt niet. Je wordt juist héél. Relax. Haal maar eens diep adem en laat die dingen die je niet meer nodig hebt van je afvallen. Stop ermee die stukjes vast te houden die niet meer bij je passen. Laat ze maar vallen. Laat ze maar los.
Ik: Maar als ik dat ga doen, wat blijft er dan nog van me over?
God: Alleen het allerbeste van jou.
Ik: Ik ben bang om te veranderen.
God: Dan zal ik je het nog eens zeggen: JE BENT NIET AAN HET VERANDEREN, MAAR AAN HET WORDEN!
Ik: Maar wie word ik dan?
God: Dan word je zoals ik je heb gecreëerd! Iemand die licht uitstraalt en liefde en menslievend, vol van hoop en moed en vreugde en barmhartigheid en genade, medelijdend en medelevend. Ik heb je geschapen voor veel meer dan die kleine stukjes waartoe je besloten hebt jezelf mee op te leuken en waaraan je je met alles wat in je is en vol angst aan vastklampt. Laat die dingen van je afvallen. Ik hou van je! Verander niet! Word! Word! Word zoals Ik je heb gemaakt. Ik zal jou je daar tot in lengte van dagen aan blijven herinneren.
Ik: Daar gaat weer een stukje.
God: Yep. Laat maar gaan.
Ik: Ik ben dus niet gebroken?
God: Natuurlijk niet! Je bent aan het doorbreken, net als de dageraad. Een nieuwe dag breekt aan.
(John Roedel) Uit het Engels vertaald door Marianne Bijlsma.
*Wie ben ik? Trotse mama’s van 2 spoken, euh prinsessen, die ons helaas al 7 jaar geen aaneensluitende nacht slaap gunnen en bijna 20 jaar het liefje van mijn ventje, mijn beste vriend! Oprichtster en beheerder van de Facebookgroep Drukke mama’s, zaakvoerster van de Drukke mama’s webshop en actief op Instagram met Drukke mama’s én Drukke mama met een maatje meer.

 

Delen

Andere blogs

Luv my kids!

SPEAK UP!!!

Aantal keer gelezen: 274 Ik ben niet blond, maar ik wil even de woorden van’ Legally Blond’ Elle Woods gebruiken… SPEAK UP! En waarom moeten

Lees meer »
Als Kelly het kan, kan jij het zeker!

Ben je doof of wa?

Aantal keer gelezen: 518 Dat zinnetje heb ik de afgelopen meermaals gehoord. En velen verschrikken als ik dan antwoord: “Nee, doof ben ik niet, maar

Lees meer »
Uitgeteste producten!

Back to school checklist!

Aantal keer gelezen: 406 De kids zingen volop dat het nog lang geeeeeeen tijd is om naar school te gaan! En sommige kids kijken er

Lees meer »
Top 5 best verkochte producten

Top 5 van de week! 26 juli 2020

Aantal keer gelezen: 647 Zondagavond… dus tijd voor de TOP 5 van de week van de bestverkochte producten op de drukke mama’s webshop! En het

Lees meer »

Geef een reactie

Inloggen