fbpx

Ongelofelijk… maar waargebeurd! Mijn strijk/wasmand is leeg!

Benieuwd hoe ik dit gedaan heb? Lees dan zeker even verder!

Vandaag start ik een nieuwe rubriek en die noemt ‘Als Kelly het kan, kan jij het zeker!’! ? Een rubriek waarin ik mijn huishoudtips en tricks zal delen en jawel … mijn kookkunsten (verslik je niet) uit de doeken zal doen! Verwacht je aan zeer luie, gemakkelijke en rare recepten!

Wie ben ik? Trotse mama’s van 2 spoken, euh prinsessen, die ons helaas al 7 jaar geen aaneensluitende nacht slaap gunnen en bijna 20 jaar het liefje van mijn ventje, mijn beste vriend! Oprichtster en beheerder van de Facebookgroep Drukke mama’s, zaakvoerster van de Drukke mama’s webshop en actief op Instagram met Drukke mama’s én Drukke mama met een maatje meer.

Wie mij kent, zal het beamen. Ik haat huishoudelijk werk en de titel keukenprinses zal ik helaas nooit krijgen. Daarnaast werk ik tussen de 60 en 80u per week, dus ik heb mezelf de luxe gegund om een huishoudhulp te nemen. Volgens sommigen ben ik daarom een hypocriet, want als ik zelf niet poets of strijk, kan ik mezelf (laat staan mijn bedrijfje) onmogelijk ‘Drukke mama’s’ noemen. Wat ik van deze bedenking vind, zal ik maar voor mezelf houden! ? Maar goed… mijn wasmand!

Die is de laatste weken leeg! En nee, mijn reddende engel, mijn steun en toeverlaat, onze huishoudhulp heeft er niets mee te maken. Dit keer mijn eigen verdienste en eerlijk? Eigenlijk best wel trots (en onze huishoudhulp haar broek zakt elke keer wat meer af ? ? ? ).

Hoe en waarom wil ik even vertellen, wie weet inspireer ik jullie wel.

3 weken geleden zijn we een weekje gaan ontstressen bij mijn papa en plusmama. Ze zijn beheerder van een prachtig vakantiepark, La Draille, in de Dordogne en we bezoeken hun zo vaak we kunnen. Wij (mijn ventje en ik) logeerden in een huisje op het park en de kids bleven traditiegetrouw bij bompa en mamy slapen. Ze hebben een appartement/huis boven de receptie aan de ingang van het park en de kids vinden het zalig om daar te overnachten. En wij mochten genieten van een weekje ononderbroken slaap. ? Voordeel is, buiten 10u slaap per nacht, dat er ook een wasmachine is. En … mijn plusmama houdt van haar wasmachine. Echt houden van… Volgens mijn papa zou ze zelfs verloren zijn zonder. Ik staarde naar hem zoals een koe naar de trein. ? Wist ik veel dat ik 3 weken later dezelfde gevoelens zou ontwikkelen.

Onderweg naar Frankrijk heb ik, bij gebrek aan goede muziek, Spotify genomen op mijn gsm. En wauw, mijn bluetooth functie op mijn hoorapparaten zorgt ervoor dat ik ganse lijsten Cheesy hits, romantische duetten, de top 2000, …rechtstreeks in mijn oortjes kan laten galmen. Een moment waarop ik even afgesloten ben van de wereld, luid meebrullend op de grootste hits van Take That, The Backstreet boys, Metallica, Nirvana, … (duidelijk geen rechte lijn in mijn muziekgenres ? ?) en … dat terwijl ik voor mijn droogkastloze ouders de was stond op te hangen. Een zen-momentje en na bijna 38 jaar ontdekte ik ook als droogkast addict, dat als je de was uitklopt en goed ophangt, het bijna geen strijk nodig heeft!

Eenmaal thuis ben ik erin gevlogen. Machientje was erin, een deel de droogkast in (we zijn gek, maar zo gek nu ook weer niet) en mijn droogrekje vanonder het stof vandaan gehaald. Alles erdoor op 2 dagen en sindsdien is dit mijn kleine me-time momentje van de dag. Dit weekend heb ik zelfs onze garage volledig opgeruimd en heringericht en als het aan mij ligt, krijgt mijn nieuwe hobbykamer in de loop van de volgende weken zelfs een nieuw kleurtje.

Dus hoe doe ik het nu? Wel, gisteren heb ik 1 machientje kookwas ingestoken (droogkast) en 1 machientje met kleren (droogrekje). De kookwas gisteren direct opgeplooid (keukenhanddoeken en zakdoeken klaargelegd om vandaag te strijken) en mijn machientje kleren direct uitgeklopt en opgehangen. Vanmorgen een machientje kookwas (we hebben logeetjes gehad de laatste dagen) ingestoken en naar onze stockruimte vertrokken. Vanavond om half zes samen met mijn ventje het eten gemaakt, keuken opgeruimd en terwijl hij de spruitjes even opfriste en in de pyjama’s hielp, heb ik een kwartiertje gestreken, Bohemian Rapsody meegebruld en daarna de gestreken was weggelegd. Machientje van deze morgen in de droogkast en straks nog opplooien. Ik begin het zelfs erg te vinden dat er zo weinig was is! ? ? ?

En ik kijk al stiekem uit naar morgen!  ? ? ?

Vond jij deze tip nuttig of totale onzin, je mag het zeker delen of sturen naar een vriendin! En onthou…

Als Kelly het kan, kan jij het zeker!

Tot snel!

Liefs,

Kelly

Delen

Andere blogs

Luv my kids!

SPEAK UP!!!

Aantal keer gelezen: 276 Ik ben niet blond, maar ik wil even de woorden van’ Legally Blond’ Elle Woods gebruiken… SPEAK UP! En waarom moeten

Lees meer »
Als Kelly het kan, kan jij het zeker!

Ben je doof of wa?

Aantal keer gelezen: 519 Dat zinnetje heb ik de afgelopen meermaals gehoord. En velen verschrikken als ik dan antwoord: “Nee, doof ben ik niet, maar

Lees meer »
Uitgeteste producten!

Back to school checklist!

Aantal keer gelezen: 406 De kids zingen volop dat het nog lang geeeeeeen tijd is om naar school te gaan! En sommige kids kijken er

Lees meer »
Top 5 best verkochte producten

Top 5 van de week! 26 juli 2020

Aantal keer gelezen: 649 Zondagavond… dus tijd voor de TOP 5 van de week van de bestverkochte producten op de drukke mama’s webshop! En het

Lees meer »

Geef een reactie

Inloggen