fbpx

Mijn weegschaal is een wipplank!

Op 4 januari begon ik aan mijn goede voornemen van 2021. Gewapend met de Yazio app, vele flessen water en een heleboel brandnetelthee begon ik opnieuw aan de strijd tegen mijn kilo’s. Het gaat verbazend goed, ik mag (binnen mijn opgelegde calorieën) vrijwel alles eten en buiten goestingskes, heb ik eigenlijk geen honger.

Door de week ben ik een heel voorbeeldige leerling, maar op vrijdag drink ik graag een glaasje (of noem een kat een kat, een flesje) samen met mijn ventje. Zaterdag ging ik met een bang hart op de weegschaal staan, maar blijkbaar had de alcohol mijn lijf doen schrikken want whoop whoop, in totaal was er 4kg af.

’s Avonds had mijn hele gezin goesting in pizza en pasta van onze favoriete Italiaan, dus om geen party pooper te zijn, heb ik lekker genoten van een heerlijk pizza Capricciosa. En toen kwam het weegmoment op zondag…

Kijk, er zijn 2 soorten mensen op de wereld. Mensen die op het einde van het jaar zeggen: “Oh jee, ik moet dringend een beetje gaan lijnen, want ik ben dit jaar 2 kg bijgekomen.” Of je hebt mensen zoals mij die aperitieven op vrijdag, een pizza eten op zaterdag en zondag 2 kg zijn bijgekomen. (Je wilt niet weten wat het resultaat is na een all-in vakantie! 😊 😊). Maar goed. Zondag was een nieuwe dag en voor de eerste keer sinds lang, heb ik de moed niet laten zakken, de draad terug opgepikt en is deze verschrikkelijke kokkin aan het bakken gegaan!

Omdat een ei maar een ei is en een omelet een omelet, was het tijd voor ei MUFFINS! En hoewel de smaak vrijwel hetzelfde is, geef toe… alles smaakt beter in de vorm van een cupcake! 🤣 Een echte aanrader trouwens om mee te nemen naar het werk en zelfs voor in de kids hun brooddoos. En niet onbelangrijk… super gemakkelijk om klaar te maken.

Ei muffin met hesp

Ingrediënten en benodigdheden

 • 4 eieren
 • 2 schelletjes hesp
 • Gemalen Emmentaler kaas
 • Peper en zout
 • Een muffin of cupcake blik
 • Een vork

Bereiding

Warm voor je begint, je oven voor op 180 graden.

 1. Breek de eieren in een kom en kluts ze los met een vork.
 2. Kruid met peper en zout.
 3. Bak je hesp (of bacon/spek) in een pan. Gebruik hier zeker je vork niet, want dan krijg je krassen in de pan. 😊
 4. Voeg de gebakken hesp bij je geklutste eieren en roer nog eens… met je vork.
 5. Doe een klein mupke gemalen kaas in elk muffin gat van je bakblik.
 6. Neem een kleine pollepel en vul elk muffin gat voor 3/4de met je ei/ham mengsel.
 7. Het enige wat je nu nog moet doen, is het geheel in de oven zetten voor een 15-tal minuutjes (tot het ei gestold is) en klaar!

Hier ga ik de volgende weken nog heel wat varianten op verzinnen, want dit lijkt me ook superlekker met champignons, paprika’s en andere groenten!

Voilà, hopelijk is volgende week het cijfertje 8 terug in zicht na 5 jaar, maar zelfs als dat niet het geval is, ik geef voorlopig niet op. Ik voel me na 2 weken echt al stukken beter, hoewel de wijn in de kast roept ‘Drink mij’ en de chips en nootjes krijsen in de kast om opgegeten te worden! Maar we kunnen dit! Letterlijk met UPS en DOWNS! 😊😊

Voor wie het recept probeert, laat het je smaken!

Tot volgende week?

Liefs,

Kelly

Deel

Andere blogs

Geef een reactie