fbpx

Met mijn billen bloot!

Heb je doorgeklikt? Zelfs na het lezen van de titel? Dan mag je nu je ogen terug opendoen, want er is natuurlijk geen foto van mezelf in mijn bloot gat. 😊 😊

Er zijn blijkbaar 2 dingen die je nooit aan een vrouw mag vragen… haar leeftijd en haar gewicht. Dus met mijn 38 lentes ga ik even met de billen bloot, want eind 2020 gaf de weegschaal 95.5kg aan voor mijn kleine 1m58. Volgens een snelle berekening op het internet staat mijn BMI op 38,3, met andere woorden EXTREME OBESITAS en kans op elke extreme ziekte die er in het medisch woordenboek staat.

Dat laatste baart me wel zorgen, maar vooral het niet fit zijn, de moeite die het kost om de kids met mijn 3 buiken in bad te steken en het totaal futloos zijn bij momenten, gaf me vernieuwde moed om er (voor de zoveelste keer) iets aan te doen. Want ja… Weight Watchers, keto, Atkins, koolhydraatarm, … ik heb het allemaal geprobeerd. En voor wie net als ik kampt met overgewicht, jullie weten hoe lang die lijst wel is.

Maar dit keer hoop ik op een ander scenario. Dit keer heb ik een team vol Drukke mama’s achter me staan. En daarom dus even met mijn billen bloot. Ik wil de volgende weken en maanden mijn reis met jullie delen, in een blog met waarschijnlijk heel veel ups en nog meer downs, lekkere en minder lekkere receptjes en een wekelijkse update hoe het gaat zodat ik niet opgeef. En misschien wel een klein steuntje kan zijn voor wie dezelfde plannen heeft dit jaar.

Wat ben ik dan eigenlijk aan het doen?

Wel, sinds een klein half jaar ben ik lid van de YAZIO Facebookgroep en heb ik me laten verleiden door één of andere leuke promotie om de app te nemen. Er is een gratis versie en een betalende PRO versie met daarin allerlei lekkere recepten. Deze mag ik niet delen met jullie, maar alles wat ik zelf bedenk en van het internet haal natuurlijk wel.

Wat houdt Yazio in?

Eigenlijk is het een begeleidende app die je calorieën laat tellen en op basis van je huidige gewicht, lengte, leeftijd, gewenste gewicht (en nog een heleboel andere dingen) gaat berekenen hoeveel je in je mond mag moffelen op een dag. Daarnaast eet ik normaal de hele dag niet (lekker ongezond, ik weet het) dus ik heb ineens gekozen voor Intermittent fasting, dus ik eet x-aantal calorieën tussen 12u en 20u. Mijn aantal calorieën zijn niet belangrijk, want mijn lijf is gelukkig het jouwe niet en dit is ook geen reclame voor Yazio, ik wil gewoon even uitleggen waar ik mee bezig ben. 😊 Moesten de bazen van Yazio dit lezen, je mag me natuurlijk altijd sponsoren met wijn, euh water. 😊

Ik ben begonnen op 4 januari en vandaag is er 3kg vanaf, whoop whoop mijn BMI is ineens geslonken naar 37.1! Nog steeds bloedrood, maar Rome is ook niet gebouwd in 1 dag! Is 3kg veel? Absoluut, maar ik heb natuurlijk ook heel wat reserve en hoe meer je weegt, hoe sneller het in het begin gaat. Maar volhouden is altijd het moeilijkste!

Vanavond heb ik mezelf getrakteerd op één van mijn favoriete gerechten. Eentje dat ik effectief ook lekker kan maken, namelijk Scampi’s op Griekse wijze.

Ik heb natuurlijk alles mooi binnen mijn calorietjes gedaan, maar mama’s… dit is niet alleen mega lekker, dit is ook nog eens perfect voor elke drukke mama, want gemakkelijker én sneller kan het niet. Ik verklap jullie mijn receptje en post gerust een foto als je het zelf ook eens maakt.

 

Scampi’s op Griekse wijze

Ingrediënten

 • Ajuin
 • 1 klein blik tomatenblokjes
 • Scampi’s
 • Geitenkaas natuur
 • Gemalen Emmentaler kaas
 • Zwarte olijven zonder pit
 • Provençaalse kruiden
 • Kippenkruiden

Bereiding

Warm voor je begint, je oven voor op 200 graden.

 1. Trek het blik met de tomatenblokjes open en kiep het in een ovenschotel.
 2. Snij je ajuin in niet té kleine stukjes en meng het onder de tomatenblokjes.
 3. Neem de pot met Provençaalse kruiden en kap er royaal wat in.
 4. Meng het onder mekaar met een lepel.
 5. Bak de scampi’s heel licht op met lekker veel kippenkruiden.
 6. Stop de scampi’s in de tomatenmengeling en zorg dat ze bedekt zijn.
 7. Verdeel enkele vlokjes geitenkaas over de schotel en verstop ineens een olijf of 10.
 8. Gemalen kaas erover en daarna nog een beetje afkruiden met Provençaalse kruiden.
 9. Oven in en als de kaas begint te bruinen en het pruttelt goed, dan is het klaar.

 

In normale omstandigheden is dit geweldig lekker met enkele stukjes stokbrood (vandaag dus niet) en voor mijn ventje maak ik er Griekse pasta bij.

Eet smakelijk en als jullie het goed vinden, tot een volgende blog?

Liefs,

Kelly

Deel

Andere blogs

Geef een reactie