fbpx

Wij gaan even onze batterijen opladen en zijn in verlof van 10 tot en met 18 april. 

De webshop blijft open, maar we verzenden pas terug vanaf 19 april! Liefs, Kelly

De brandnetels groeien uit mijn…

Hahahaha, ze groeien voorlopig nog nergens uit. Maar ik drink er wel liters van. Vooraleer je denkt, ‘oh jee, is ze nu helemaal gek geworden’, maak je geen zorgen. Ik ben geen reinigingskuur gestart. 🙈

We zijn ondertussen al in week 4 van de goede voornemens om wat kilo’s kwijt te raken. Het gaat goed, 5kg is er ondertussen af. Ik eet gewoon mee met de rest van het gezin, maar weeg mijn porties af, zodat ik binnen mijn opgelegde Yazio calorieën blijf. En in plaats van lekker druivensap met een tikkeltje alcohol, drink ik nu ‘s avonds brandnetelthee.

Waarom?

Wel, omdat als ik na 20u koffie of Cola light drink, dan ben ik de hele nacht een Duracell konijn op speed en doe ik geen oog dicht. (Voor alle duidelijkheid, dat is een metafoor. Ik ben geen mama on crack, koffie is voldoende!) 🤣 En ja, water is natuurlijk ook een optie, maar dat drink ik al redelijk veel door de dag en zeg nu zelf… ik ben geen vis. Daarnaast denkt mijn lijf dat die 5kg doorgaan voor 50kg (I wish) en heb ik het de hele dag ijskoud, dus een warme drank doet wel goed. Ik heb zelfs mijn slippers ingeruild voor dikke wollen botjes, je moet niet vragen hoe koud ik het heb. 🥶

Maar waarom dan brandnetelthee?

Als kind stond ik vol met kleine brobbeltjes. Geen puistjes, maar (zo bleek achteraf) verstopte talgkliertjes, waardoor bij momenten mijn armen en benen volledig bedekt waren met kleine puntjes. Tegen de zomer aan was er een piekmoment door de zon, om dan tijdens de warme maanden te verdwijnen. Maar mijn bommaatje (die hevige fan was van Dr. Vogel 🤣) was er van overtuigd dat mijn (toen nog) mysterieuze huidziekte als sneeuw voor de zon zou verdwijnen met brandnetelthee. Dus ik heb het nog voor mijn tienerjaren leren drinken  en het is tot op heden de enige thee die ik lust.

Om de paar weken plunder ik de winkelrekken, hamster mijn halve kar vol (want ondertussen drinkt mijn ventje dat ook graag) en bekijken ze me aan de kassa of ik zo een gekke Doomsday prepper ben! Want stel je voor dat de wereld vergaat en ik kom zonder te zitten! 🤣🙈

Mijn neiging om te overdrijven slinkt blijkbaar niet samen met de afgevallen kilo’s. Gelukkig maar, want hoe saai zou het leven van mijn ventje dan wel niet zijn! 🤣

Maar goed, so far so good. Ik heb geen honger, er is (volgens mijn wederhelft) al 1 kwabbel minder (ergens) en ik voel me fris en fruitig. En heb ik toch een mindere dag en ben ik een beetje prikkelbaar? Dan kan ik het tenminste op de thee steken!

Liefs,

Kelly

www.drukkemamas.be 

Deel

Andere blogs

Top 5 best verkochte producten

Top 5 van de Week! 4 april 2021

Aantal keer gelezen: 428 Zondagavond, dus… jawel, weeral tijd voor de TOP 5 van de week van de bestverkochte producten op de Drukke mama’s webshop!

Lees meer »
Top 5 best verkochte producten

Top 5 van de Week! 28 maart 2021

Aantal keer gelezen: 265 Zondagavond… dus tijd voor een nieuwe Top 5 van de week van de bestverkochte producten op de Drukke mama’s webshop. Nog

Lees meer »

Geef een reactie