fbpx

De afgelopen maanden waren hectisch, héél hectisch. En als ik eerlijk ben tegen mezelf, dan is het eigenlijk al meer dan 2 jaar zo. Sinds ik op de knop ‘Groep maken’ klikte en met de Drukke mama’s van start ging, draait alles een beetje vierkant. Ik ben gedreven… gedreven in alles wat ik doe. Maar terwijl de groep, weggeefdag en webshop een hoge vlucht namen, draaide mijn gezin, huishouden én sociale leven compleet in de soep. Waar ik voorheen alles met ijzeren hand regeerde, lijstjes maakte, mijn agenda tip top in orde had, … het contrast kon de afgelopen 2 jaar (en vooral de laatste maanden) niet groter zijn.

Tijd dus voor bezinning, rust en een weekje ‘semi’ Sociale Media-vrije vakantie.

Mijn papa is beheerder van een zalig vakantiepark in de Dordogne, La Draille, en in het verleden bezorgde deze plek me vooral veel innerlijke rust. En dat was deze keer niet anders. Geen gsm bereik, beperkt internet en de Q-time met mijn gezin, vrienden en familie hebben me doen nadenken over wat ik wil en vooral wat ik wil veranderen.

Dus we starten deze nieuwe week vol goede voornemens! En hoewel je waarschijnlijk niet exact mijn leven leidt… werken gaan, kids, het huishouden managen, dat doen we allemaal! Dus misschien heb je wel iets aan mijn voornemens!

Een opgeruimd huis! 

Mijn ventje en ik hebben een planning opgemaakt! Wie brengt de kids naar school, wie gaat ze halen, wie staat op, … En onderaan de planning staat in het rood dat we elke avond SAMEN opruimen én de kids bedklaar maken. Dan kunnen we met een gerust hart daarna ook samen in de zetel knallen. Afspraak is dat ik mag werken, maar dat ik ook eens 1 of 2 keer in de week samen met hem een film kijk of een boek lees! Momenteel is het Highlander, dus ik heb vandaag mijn Joker ingezet! 🙂 🙂

Ik heb al een paar maanden Mijn opruimboek van Tina Favache in huis en deze week ga ik ook beginnen om systematisch elke week/maand de probleemzones aan te pakken! Voor wie haar werkwijze nog niet kent, haar boeken staan op de Drukke mama’s webshop!

Gezond(er) eten en wat sport!

Druk leven betekent voor mij ook snel eten maken! Lees: Ik steek de frietketel in, bestel iets of ga afhalen. Voor de kids tover ik wel nog een maaltijd op tafel, maar voor ons is het vaak vettig en ongezond. De weegschaal kreunt daarom bijna onder mijn bijna 3 getallen. En hoewel ik vrij complexloos door het leven ga, het begint me te storen. Dus we zijn vol goede moed begonnen aan een gezonder eetpatroon! Meer groenten en fruit, vooral meer water drinken en wat minder chips, belegde broodjes, … Geen dieet, maar anders.

En ik probeer ineens ook om wat minder te verspillen, want foei, hier belandt wat in de vuilbak op een maand! Deze week komt er een grote uitbreiding in het Foodhuggers gamma, ik ga er in elk geval heel wat voor mezelf bestellen!

Naast gezonder eten, wilde ik gaan sporten! Maar ik ben helaas geen sportief wonder. Wandelen haat ik voor dood en fitness doen we nooit langer dan een week! Zwemmen doe ik wel graag, dus vanaf deze week ga ik proberen om 3x per week mijn baantjes te trekken. Ik twijfel alleen nog of ik volgende keer Sweakers ga meenemen, want ik heb vandaag al bijna mijn nek gebroken op de gladde vloer daar! En stel je voor dat ik val en niet meer recht geraak, dan hebben ze het volledige redders peloton nodig om mij van de vloer te krijgen met mijn bijna 3 getallen! 🙂 🙂

En nu heb ik ineens een excuus om die mooie tropische Wetbrush uit onze rekken te halen, want ah ja, mama heeft die nodig voor in haar zwemtas! 🙂 🙂

Beetje zelfzorg!

Voor ik op vakantie vertrok, ben ik nog even langs mijn mama gepasseerd. Alles is te klein, want die bijna 3 getallen zorgen er helaas niet voor dat mijn kleding meegroeit. Maar goed dat ons mama een kledingwinkel heeft voor een maatje meer (2Fashion) en dankzij haar heb ik elke dag een nieuwe outfit kunnen showen aan mijn ventje. En hij zag dat het goed was! Dus vanaf nu gaan we beter ons best doen om wat mooier voor de dag te komen.

Terwijl ik dit schrijf, twijfel ik een beetje of ik dat wel de wereld in zou sturen. Want morgen moet ik natuurlijk aan de schoolpoort staan en wat zullen de mensen wel denken. Maar dan denk ik weer… Zou ik me als enige zo voelen? Of is het ok om eerlijk te zijn? Om eens in eigen boezem te kijken en toe te geven wat er misloopt? Of verwachten jullie alleen maar Sociale Media perfectie?

Q-time

Vanaf nu ga ik terug tijd maken voor familie en vrienden! En vooral voor mijn gezin. Tussen 17 en 19u gaat de laptop en gsm af, ik ga wat meer buiten komen en we gaan wat vaker familie uitstapjes doen. De kids hebben zo genoten afgelopen week en ik ben al 2 jaar aan het beloven om naar het vakantiepark van mijn goede vriend en zijn vrouwtje in Luxemburg te gaan. Dus Val d’Or, we komen eraan! Nu nog niet, maar ik ga het inplannen, beloofd!!!

Goede voornemens… het lijkt wel een beetje Nieuwjaar, maar we gaan het echt proberen! Er staan super veel nieuwe projecten op stapel, een heleboel productlanceringen, de weggeefdag staat weer voor de deur, … maar YES WE CAN!

En als ik even een terugval heb, met vettige haren aan de schoolpoort sta of mijn telefoon niet opneem, je weet wat mijn sleutelhanger zegt! 🙂 🙂

(0)

Opruimen! Ik ben er nooit goed in geweest! Als kind, puber en zelfs jong (studerende) volwassene heb ik er eigenhandig voor gezorgd dat mijn mama om de 6 weken naar de kapper mocht om haar grijze haren te laten verven! 🙂 Ik heb in mijn jeugdjaren heel wat afleveringen van Buren moeten missen én de meest romantische aflevering van… jawel, Baywatch! Waarom? Ik kreeg constant (lees: 3x per jaar!) straf omdat mijn kamer na ontelbare waarschuwingen nog steeds een stort was. Terugkijkend, heb ik weinig gemist (Pamela Anderson kon tijdens de herhalingen 20 jaar later blijkbaar ineens niet meer zo goed acteren) en hoor ik mezelf vandaag als een echo van mijn mama! Herkenbaar???

Hoewel ik vandaag nog steeds geen (opruim)wonder ben, ik doe mijn best, echt waar. Maar o jee, die kinderen van mij! Ze zeggen dat je genen doorgeeft, wel ik hoop dat ze ook ‘andere talenten’ geërfd hebben, want foei, ik ben juist de gendarmerie! “Raap dat op, gooi jullie kleren in de wasmand, hang je jas op, gooi die boekentas niet zomaar neer, waarom luisteren jullie niet… waarom?

Afgelopen zaterdag heb ik maar liefst 3x (ja… 3x!!!) de keuken en living opgeruimd! Om 15u kregen we bezoek en ik zag ze denken: “We zijn bij de familie Flodder beland!” (hoewel ik denk dat het daar nog ordelijker was)! Maar goed… drukke mama, Kelly, niet perfecte mama! 🙂

Gelukkig kreeg ik vandaag goed nieuws, want er is beterschap op komst! Vandaag heeft Tina Favache, oprichtster van de 365x opruimen Facebook groepen, opruimcoach én ondertussen goede vriendin, haar 2de boek gelanceerd! En ik ben supertrots én binnenkort ook hopelijk héél dankbaar, dat het boek op onze Drukke mama’s webshop staat! Het opruimboek voor mijn gezin zet niet alleen mama en papa aan het werk, maar ook de kids! Enfin, ze komt natuurlijk niet langs met het zweepje om erachter te zitten :), maar ze zorgt wel voor een leidraad, structuur én een handig (werk)boek om het hele gezin aan te moedigen om mee te helpen!

Zelf ben ik vorig jaar aan de slag gegaan met haar eerste boek, waar je gelukkig geen spullen moet begroeten of bedanken als je ze wegdoet. Halleluja! Want t-shirt rolletjes en kiezen voor JOY, is niet zo mijn ding! 🙂 🙂

Wil je graag een exemplaar van Tina haar boek? Je vindt ‘Het opruimboek voor mijn gezin’ vanaf vandaag op de Drukke mama’s webshop voor slechts 15,99€!

Misschien nu nog een kookboek voor dummies en dan loopt hier alles ineens op rolletjes! 😀 😀

 

 

(0)

Zomerse temperaturen en de verlofperiode die voor de deur staat! Voor mij een zéér stressvolle periode, want uitstapjes maken en op vakantie gaan, betekent een halve volksverhuis! Met een bijna 3 en 6-jarige in huis is de lijst eindeloos. Om nog maar te zwijgen over entertainment voor onderweg! Enkele kleine tips, misschien hebben jullie er iets aan!

PRAKTISCH

Onze onderweg tas is gemakkelijk! Zonnecrème, zonnehoedjes, SOS-armbandjes (mijn kleine en mindere kleine bandietjes zijn razendsnel afgeleid, dus dit stelt me wat gerust), enkele reserve pampers, natte doekjes én de Potette plus. Alles wat ik op de webshop heb staan, gebruik ik ook echt. En de Potette plus is keihandig! Superlicht, past in de tas en ideaal voor onze 2.5-jarige die volop aan het potjestrainen is!

ETEN EN DRINKEN

Maaaaamaaaaa, ik heb dorst! De kleine echo: “Ikke ook!”. De kids hebben allebei een fles van Nalgene. 100% lekvrij, onbreekbaar en gelukkig verkrijgbaar in 2 formaten. De kleinste heeft eentje van 0.35l en de oudste een roze (What else?) van 0.65l. Vooral mijn jongste spruit is een bodemloos vat én, om het plat te zeggen, een smodderlipke! 🙂 🙂 Dus voor we vertrekken, krijgt ze een leuk nijlpaardjes Bibetta slabje rond. Kwestie dat we al niet direct bij aankomst van tenue kunnen wisselen!

Tijdens de hittegolf vorig jaar heb ik leuke lunchsleeves en volledige chemicaliënvrije Ice packs gevonden van Goodbyn die alles lekker fris houden en die gaan nu steevast mee op elke uitstap! Ik stop ze vol met de kleine snackdoosjes, zo krijgen ze regelmatig een lekkere verrassing op de achterbank! 🙂

ENTERTAINMENT

De weg naar je bestemming kan verschrikkelijk lang zijn! Zeker met 2 kleine stemmetjes die meteen in cano beginnen te zingen: “We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!” En dan zijn we net de straat uit! 🙂 Voor de tripjes die we de volgende weken hebben gepland, ben ik alvast voorbereid! De kleine waterspelletjes, de Artfolio (een leuke map met wasco’s en papier) en Squigz gaan mee voor in de auto! Vooral deze laatste zijn superleuk om tegen het raam te plakken, leuke constructies te maken of om op hun autostoel te plakken!

Voor de tussenstops heb ik ook altijd ergens een Scrunch emmertje en schepje verstopt (het is opvouwbaar, dus je kan het zelfs in je dashboard van de auto steken). Ideaal om onderweg wat moddersoep te maken! 🙂 🙂

De lijst is natuurlijk nog veel langer, maar hey, het is een begin! Nog 3 weken de tijd om lijstjes te maken, want dan begint ons verlof!!!

 

(0)

De Paasvakantie komt eraan! 2 weken waarin we onze spruitjes actief, creatief en vooral zo lang mogelijk met hetzelfde proberen bezig te houden! Mijn oudste heeft het concentratievermogen van een fruitvlieg en, hoewel het al heel fel verbeterd is, het blijft een kunst om haar langer bezig te houden met hetzelfde dan een kwartier! Herkenbaar?

Heel veel van mijn producten op de webshop zijn dan ook uitgetest door haar. Om te kijken of het kwaliteit is, maar ook of het de moeite waard is op gebied van tijdverdrijf!

En wat gaan we deze vakantie doen?

We koken!

Maaaaamaaaa, ik wil helpen! Op de achtergrond de echo van 2-jarige zus: “Ik ook!”. Dus gelukkig hebben we een heleboel Kiddikutters in de lade liggen en we kunnen aan de slag! Zij blij en ik gerust dat er geen rubriek is WIJ GAAN NAAR SPOED! 🙂 🙂 Met 2 meisjes in huis, wat hoort daar bij? Juist, een aangepast kookuniform! Dus dan maar hun mooie roze kookschorten, bijpassende koksmuts en deegrol erbij nemen! We koken in stijl! Enfin, mijn ventje dan toch. Want wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik zelf aardappelpuree kan doen mislukken. 😉

We knutselen!

Krimpfolie! Wat een uitvinding! Je laat de kids de tekeningen inkleuren, uitknippen, gaatje maken, een paar minuten in de oven én KLAAR! Supercool om te doen en gemakkelijk, zelfs voor deze niet creatieve mama!

2 andere toppers hier zijn de Paintsticks en de Mad Mattr klei. Verven zonder water, de beste uitvinding EVER!!!! En de klei… zelfs de kleinste stukjes die op de grond vallen en die ik niet direct opraap, drogen niet uit. Geurloos, plakt niet, allergenenvrij én gegarandeerd (op zijn minst) een uurtje speelplezier! Voor jong én oud, want ik denk dat de papa meer plezier heeft dan zijn dochters! 🙂 Zijn volgende projectje? Hij wil een kasteel bouwen met de brickmaker!

We puzzelen!

De papa is bezig met eentje van 5000 stukken en mijn kids hebben op dat vlak duidelijk zijn genen geërfd! De nieuwe 3D-puzzels gaan hier wel voor na de paasvakantie zijn, want die gaan de paasklokken droppen in de tuin! Het gaat wel de katjes versie worden, want ons kleinste krijst al de boel bijeen als ze de afbeelding ziet op een Dinosaurus koek. Als ze deze vindt in de tuin, dan is de volgende rubriek helemaal verleden tijd! 🙂

We spelen buiten!

Van zodra mijn kids hun ogen opendoen en er is een sprankeltje zon, dan denken ze hier dat het zomer is! Als ik tegen de oudste zeg dat het toch nog een beetje koud is, dan rent ze naar de slaapkamer, trekt haar meest fashionable glittersokken aan én … haar sandalen. Maakt me niet zoveel uit, alleen als ze dan een half uur later zegt dat ze zo naar school gaat, dan kan je je de discussies wel voorstellen! 😊

Maar goed, we spelen buiten! De Didicar is hier winter en zomer al 2 jaar lang dé hit! De Ezyroller staat dan weer bij mijn schoonzus. Haar kids zijn gezegend met een grote papa, dus die hebben daar meer plezier aan.

Ook de zandbak is hier een groot succes! De Scrunch emmertjes en schupjes hebben de winter doorstaan en zijn nu klaar voor ronde 2! Zalig trouwens om mee te nemen op uitstap, gewoon oprollen, in je tas én klaar!

We dromen!

Na een lange dag vol plezier, kruipen ze hier hun bedje in en dan krijgen hun elfjes het hele verhaal nog eens te horen. Ze leggen hun kunstwerkjes en tekeningen voor het elfendeurtje en wie weet ligt er wel een briefje, klein cadeautje of zelfs wat elfenstof, de volgende dag.

Een paar tips, maar wat jullie ook doen, ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben en ik wens jullie alvast allemaal een vrolijk en zalig Paasfeest toe!

Liefs,

Kelly

 

(0)

THIS IS IT!!!! Het EINDRESULTAAT!

Even een schets van het verhaal!
Dinsdag plaatste Stefanie een foto in de groep. Zij won vorige maand een Didicar die ik weggaf op de Drukke mama’s pagina. Dinsdag doneerde zij de Didicar op haar beurt aan de kinderafdeling Oncologie in het UZ Leuven, waar haar dochtertje Inoa in behandeling is voor leukemie.
 
Esther de Groot-Stins, de vrouw achter het Ik lief jou gamma, was zo ontroerd dat ze mij een bericht stuurde dat ze 6 Didicars wilde kopen en mij die wilde laten schenken aan meerdere ziekenhuizen.
 
Toen ik dit bericht postte uit dankbaarheid zijn de mama’s in de groep massaal beginnen vragen hoe ze ook hun eurootje konden bijdragen. En op jullie vraag heb ik een donatieknop gezet op de webshop.
 
Het succes hiervan had ik nooit verwacht, maar ik heb zoals altijd, mijn schouders hieronder gezet. Dagen én urenlang ziekenhuizen gebeld, de donaties zorgvuldig genoteerd, berichten gestuurd, … Enfin het waren gekke drukke lange dagen.
 
Ondertussen sponsoren Esther en haar man geen 6 maar 16 Didicars, uit liefde voor mij, voor jullie en voor alle kindjes die hier gelukkig van gaan worden.
 
EN… Wat doen wij?
 
Naast het regelen van de donaties, voorzien wij gratis verzending naar alle ziekenhuizen. We hebben vandaag een opslagruimte toegezegd gekregen, van waaruit we 3 dagen kunnen gaan werken.
 
Ik ben SUPERTROTS op wat we deze week gedaan hebben. Het Belang van Limburg pikte als eerste het verhaal op en ook het VTM Nieuws, RTV en TVL hebben we gehaald. 

In totaal is er 6738 euro gedoneerd! Dat maakt 137 Didicars. Daar tellen we de 16 van Esther bij en de 17 van de Didicar groothandel. Dat brengt het totaal op 170.

Zoals gezegd doen mijn ventje en ik ook nog een bijdrage. Wij doneren er 15!

Dat brengt ons totaal op 185 Didicars!

Dinsdagavond 26/03 rond 20u zijn we de actie gestart. Dit verwezenlijken op minder dan een week tijd, het is ONGELOFELIJK FENOMENAAL!!!!!

Duizenden keren bedankt lieve mama’s, we gaan héél veel kindjes blij maken! Bedankt aan Stefanie Proost om dit alles in gang te zetten en ook aan Esther de Groot-Stins die door haar donatie jullie allemaal heeft aangemoedigd om een steentje bij te dragen!

Nu ga ik puzzelen en tellen, de lijst met ziekenhuizen volgt!

Liefs, van een zeer emotionele dankbare mama,

Kelly

(0)

Kinderen zouden de dag van vandaag té weinig bewegen, teveel op schermpjes kijken en couch potatoes zijn. Wel… aan de Drukke mama’s zal het niet liggen!

Het afgelopen jaar vonden honderden Didicars hun weg naar onze gezinnen en kinderen. Deze geweldige autootjes (blitse karren volgens een vriendin van mij 😊) zijn volledig zelfrijdend, zonder batterij of motor en de kids krijgen (zonder het zelf te beseffen) een full blown body work-out! Je kan de bewegingen die ze maken zelfs vergelijken met de gekende Twist and Shape. Beroemde Twist and Shape eigenlijk, want ik weet niet hoe jullie zijn, maar om de één of andere gekke reden kan ik uren kijken naar Teleshop! 😊 Jullie ook?

Maar goed, ik wijk af!

Honderden Didicars dus. Geschikt vanaf 2 jaar tot … ? Die vraag krijg ik enorm veel! Wel, in tegenstelling tot de nep karretjes kunnen mijn blitse karren tot 120kg dragen. De filmpjes die ik per mail en Messenger toegestuurd krijg van ouders die ermee rondcrossen zijn ontelbaar! Dus tot ze het beu zijn. Enige nadeel? Kinderen groeien… Dat is natuurlijk geen nadeel, maar die lange benen zitten na een tijdje in de weg bij de Didicar. Dus dat blits karretje dat eens zoveel plezier en beweging bezorgde, staat ineens ergens in een vergeethoekje.

Nu, ik zou mezelf niet zijn als ik daarvoor geen oplossing zocht! 😊 Ik luister elke dag aandachtig naar jullie verhalen, slorp de vragen op die jullie stellen en ga dan op zoek naar producten om jullie drukke leven wat gemakkelijker te maken. Een opvolger/aanvulling voor de Didicar? U vraagt, wij draaien!

En daar komt de Ezyroller op het toneel! Deze blitse kar bestaat, net zoals de Didicar, al een tijdje. Maar om één of andere reden is hij van het toneel verdwenen of nooit echt doorgebroken. Reden? Geen flauw idee… De prijs-kwaliteit is goed, je kan er jaren gebruik van maken, het is zelfrijdend, zet de kindjes aan tot bewegen, de kleuren zijn hip, haalt snelheden tot 15km/u en is geschikt voor kids tot 1m80. Een leeftijd staat er niet specifiek op, wel een minimum lengte (1 meter).

Didicar versus Ezyroller? Welke kiezen jullie?

Ik kijk alvast weer uit naar de leuke foto’s én filmpjes die de volgende weken ongetwijfeld gaan volgen! Want naar welk blits karretje je voorkeur ook uitgaat, de zon is weer van de partij, Pasen en de communies staan voor de deur én dit is een absoluut TOP geschenk!

Te weinig beweging? Aan ons zal het niet liggen!

 

(0)

Pasen komt eraan en ik lees heel vaak discussies over wat de Paasklokken in de tuin moeten laten vallen. Hier in onze regio is het traditie om enkel eieren (chocolade en hardgekookte tot ze aan ons oren uitkomen) en wat klein buitenspeelgoed te laten rapen.

Maar dan komt het! Wij hebben winterkindjes. Dus wat groter buitenspeelgoed of cadeautjes die meer zomergericht zijn, krijgen ze dus niet bij hun verjaardagen, Sint of Kerst. En aangezien we van principe zijn dat er wel een gelegenheid moet zijn om grotere cadeaus te krijgen, is Pasen de ideale gelegenheid. Moet dat duur zijn? Absoluut niet! Ik geef jullie alvast wat ideetjes!

 1. Het Scrunch gamma. Strandemmertjes die je volledig kan oprollen en in je tas stoppen. Uren plezier gegarandeerd én neemt geen plaats in beslag.
 2. Wil je graag eens iets anders dan paaseitjes? De leuke badeendjes kunnen de tuin opfleuren én ze zijn zonder gaatjes, dus geen schimmeltjes tijdens het badplezier!
 3. Heb je ook wat oudere kindjes? Dan zijn de Oilily zeepjes ideale eitjes!
 4. Dit jaar vallen de Mad Mattr Meteoor Monsters uit de lucht! Leuke meteoren met daarin een monster omhuld in Mad Mattr klei die niet uitdroogt!
 5. En dan onze absolute TOPPER voor Pasen! De Didicar, het zelfrijdende autootje, zonder batterijen of motor!

De volgende weken volgen er nog tips, dus hou zeker de website in de gaten! En wil je graag op de hoogte blijven en een leuke korting meepikken? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!

 

(0)

Lieve drukke mama’s,

een nieuw jaar, een nieuwe zondag, dus tijd voor de TOP 5 van best verkochte producten van de afgelopen week.

 1. De Kiddikutter blijft de absolute nummer 1 en ik ben dan ook ongelofelijk trots dat ik zoveel kindjes aan het koken heb gekregen! Alle kleurtjes zijn terug op stock en direct leverbaar!

https://www.drukkemamas.be/product-categorie/keuken/bestek/kiddikutter/

 

 1. De zorgenstronk en de Mini Kit doen het ongelofelijk goed. Leg je hand op de stronk en het kleurt rood. Als de elfjes de zorgen/angsten/bekommernissen wegnemen, kleurt het groen. Een topper én voorlopig EXCLUSIEF verkrijgbaar op de drukke mama’s webshop. https://www.drukkemamas.be/product-categorie/fairydoorassortiment/interactievezorgenstronk/

 

 1. Eén van mijn goede voornemens voor 2019 is om me meer te engageren voor goede doelen. Dit jaar steun ik vzw Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor kindjes met brandwonden. Het boekje ‘Let op, het wordt gevaarlijk warm’ kost 5€ en de opbrengst gaat VOLLEDIG naar de vzw.

https://www.drukkemamas.be/product-categorie/steunhetgoededoel/vzwpinocchioboekje/

 

 1. De Paintsticks waren de afgelopen week zeer gewild. Vooral tijdens deze miezerige dagen is het een hele opgave om de kids bezig te houden en VERVEN ZONDER WATER is dan ideaal. https://www.drukkemamas.be/product-categorie/spelen-thuis-in-de-klas/motoriek/verven-kleuren-motoriek/

 

 1. Tot slot, onze geweldige elfendeurtjes. Ideaal om de fantasie van je kleintjes te stimuleren en superleuke decoratie. Verkrijgbaar in 7 kleuren en super qua prijs! https://www.drukkemamas.be/product-categorie/fairydoorassortiment/elfendeurtjes/

 

Tot middernacht krijgen jullie met de code NIEUWJAAR nog GRATIS VERZENDING/5€ korting bij aankoop vanaf 25€.

Geniet van jullie zondagavond!

(1)

Vorig jaar zaten we op een zondag lekker in pyjama modus. In onze achtertuin was het veldrijden, dus we besloten er een lekker lui dagje van te maken. En wat doen we op een luie dag? Een blik kippensoep opendoen als lunch! 🙂 Deze soep moet niet echt koken, dus ik had de kids en manlief al een tasje ingeschonken en mijn tas was als laatste aan de beurt. Randje kookpunt, want ik hou wel van een dampend soepje tijdens koude dagen!

En jullie voelen het al komen… Terwijl het ventje en grote zus aan de tafel zitten, zet ik mijn tas op mijn plek, op een goede 30 cm van de rand van de tafel. Ik draai me om om de pot weg te zetten en daar komt onze éénjarige aangehobbeld. Kleiner dan de keukentafel, dus in die 2 seconden hadden we ze niet zien aankomen. Ze gaat op de tipjes van haar tenen staan, reikt over de tafel naar mijn tas soep en trekt de volledige inhoud over haar uit! Ik had niet meteen door wat er aan de hand was. Maar mijn ventje vloog recht, begon haar kleren uit te doen en stak ze in volle paniek onder de keukenkraan!

Terwijl hij onze kleinste aan het afspoelen was, hing ik in paniek aan de lijn met Spoed. Hun advies? Zo lang mogelijk spoelen met lauw water, haar inwikkelen in natte handdoeken en onmiddellijk naar Spoed rijden. Zo gezegd, zo gedaan! In een rotvaart door de versperringen van het veldrijden en richting Hasselt. Uiteindelijk bleek het ernstig, maar na enkele weken verzorging heeft ze er gelukkig niets aan overgehouden!

Enkele weken contacteerde vzw Pinocchio mij en kwam ik tot het besef dat heel wat kindjes er niet zo gemakkelijk mee wegkomen. Per jaar belanden meer dan 400 kindjes in de Belgische brandwondencentra. De vzw ondersteunt deze kindjes én hun ouders op sociaal, financieel en psychologisch vlak. En ze zetten ook in op preventie. Om ouders, scholen en de kinderen bewust te maken van de gevaren, hebben ze het boekje ‘Let op, het wordt gevaarlijk warm!’ gemaakt. Hierin leggen ze op een speelse manier de gevaren uit om zo ernstige brandwonden te voorkomen. Om hun te steunen, is dit boekje vanaf nu tot en met Pasen verkrijgbaar op de drukke mama’s webshop en het kost 5€. Deze opbrengst gaat VOLLEDIG naar vzw Pinocchio.

Voorkomen is beter dan genezen én … je steunt ineens dit geweldige initiatief!

https://www.drukkemamas.be/product-categorie/steunhetgoededoel/vzwpinocchioboekje/

(0)

Pipi, kaka, overgeefsel, bring it on!! Maar kom alsjeblieft niet af met luizen.

Vorig jaar was het zover! Ken je dat? School is enkele weken bezig en dan krijg je zo een mega leuk briefje (in ons geval zelfs in de vorm van een stripverhaal) mee in de boekentas. Beknopt staat daar op: “Beste ouders, er zijn luizen gesignaleerd. Gelieve je kindje nauwkeurig te controleren.”

Ik zweer het je, op dat moment begint echt letterlijk alles te jeuken. Ik begon spontaan te krabben aan mijn hoofd, armen, benen, … Dus, op luizenjacht dan maar. Nu wilde het net nog schoon weer zijn, de oudste had buiten nog goed in de zwarte zand gespeeld, dus bij controle zat haar volledige hoofdhuid vol zwarte spikken. Ja lap, het is zover, ik was er zeker van! Dochterlief in het bad gezet (ik vond dat het meest lijken op quarantaine op dat moment), als een maniak alle lakens, dekens, poppen, … verzameld én … mijn schoonmoeder gebeld. Ja, je leest het goed, mijn schoonmoeder! 😊En zij zou me uiteindelijk dé ultieme tip geven om preventief die kleine monsters weg te houden.

Zoals ik net al zei, geef me de ergste kaka pampers, de ergste buikgriepjes, maar kom alsjeblieft niet af met luizen. Mijn schoonmoeder is gelukkig geen tekstboek schoonmama, dus die stond gelukkig enkele minuten later aan de deur. Al lachend natuurlijk, want schoondochterlief was hysterisch! 😊

Om een lang verhaal kort te maken, het was vals alarm, alles proper gewassen en mijn dochter had geen korreltje zwarte zand meer in haar haren. Ik had intussen wel elk luizenproduct wat ik kon krijgen gekocht bij de apotheek. En kleine maniak als ik ben, ik heb me ingelezen. Want ik ben vastberaden, voor mijn mentale gezondheid, om ons huis luizenvrij te houden.

En, om Piet H. even te citeren, wat hebben we geleerd? Wel, eigenlijk is het vrij simpel én tot nu toe zijn we gespaard gebleven van die rotbeesten! En al die chemische producten van de apotheek zijn eigenlijk helemaal niet nodig!

 1. Controleer je kindje regelmatig.
 2. Ben je momenteel supermama en is het een must om je spruit elke dag in bad te steken? Stop daar mee! Die vieze rotbeesten houden van lekker zacht gewassen haar. Hier gaan ze 2, maximum 3x per week in bad. We wassen ze natuurlijk wel elke avond aan de pompbak!
 3. Parfum!!! Ik las overal dat lavendelolie achter de oren heel doeltreffend is. Totdat de schoonmama (ze is haar hele leven juffrouw geweest en luizenexpert) zei dat elke vorm van parfum wonderen doet. Dus elke morgen als ik dochterlief haar haren fatsoeneer, doe ik achter beide oren wat parfum. Als het stripverhaal van de school in de boekentas steekt, durf ik al eens wat extremer te doen! 😊
 4. Heeft je kindje, zoals mijn dochter, lange haren? Zorg dat je de haren altijd in een staart doet! Losse haren zijn een oase voor die rotbeesten.

Parfum lieve mama’s, is dus dé oplossing! Bij gebrek aan kinderparfum heeft dochterlief dus lekker naar Alien van Thierry Mugler geroken vorig schooljaar! Gelukkig heeft mama haar webshop assortiment wat uitgebreid en kan ze nu kiezen tussen Oilily, Gorjuss en de andere kidsparfums! 😊 😊 😊

Voila, misschien wist je dit al, super! Maar voor wie het nog niet wist, spread the word! 🙂

(0)

Plaats in mei een bestelling en maak kans op dit prachtige pakket ter waarde van 90 euro!!!!

De winnaar contacteer ik persoonlijk begin juni!

Opgelet! Van 10 tem 20 mei zijn we er even tussenuit! In die periode kan je gerust een bestelling plaatsen, verzending voorzien vanaf 21/05!

Pik nog snel een leuke korting mee en krijg 20% EXTRA KORTING op alle laatste stuks met de code LAATSTE!

*Actie geldig tem zondag 20/05/2019