Pipi, kaka, overgeefsel, bring it on!! Maar kom alsjeblieft niet af met luizen.

Vorig jaar was het zover! Ken je dat? School is enkele weken bezig en dan krijg je zo een mega leuk briefje (in ons geval zelfs in de vorm van een stripverhaal) mee in de boekentas. Beknopt staat daar op: “Beste ouders, er zijn luizen gesignaleerd. Gelieve je kindje nauwkeurig te controleren.”

Ik zweer het je, op dat moment begint echt letterlijk alles te jeuken. Ik begon spontaan te krabben aan mijn hoofd, armen, benen, … Dus, op luizenjacht dan maar. Nu wilde het net nog schoon weer zijn, de oudste had buiten nog goed in de zwarte zand gespeeld, dus bij controle zat haar volledige hoofdhuid vol zwarte spikken. Ja lap, het is zover, ik was er zeker van! Dochterlief in het bad gezet (ik vond dat het meest lijken op quarantaine op dat moment), als een maniak alle lakens, dekens, poppen, … verzameld én … mijn schoonmoeder gebeld. Ja, je leest het goed, mijn schoonmoeder! 😊En zij zou me uiteindelijk dé ultieme tip geven om preventief die kleine monsters weg te houden.

Zoals ik net al zei, geef me de ergste kaka pampers, de ergste buikgriepjes, maar kom alsjeblieft niet af met luizen. Mijn schoonmoeder is gelukkig geen tekstboek schoonmama, dus die stond gelukkig enkele minuten later aan de deur. Al lachend natuurlijk, want schoondochterlief was hysterisch! 😊

Om een lang verhaal kort te maken, het was vals alarm, alles proper gewassen en mijn dochter had geen korreltje zwarte zand meer in haar haren. Ik had intussen wel elk luizenproduct wat ik kon krijgen gekocht bij de apotheek. En kleine maniak als ik ben, ik heb me ingelezen. Want ik ben vastberaden, voor mijn mentale gezondheid, om ons huis luizenvrij te houden.

En, om Piet H. even te citeren, wat hebben we geleerd? Wel, eigenlijk is het vrij simpel én tot nu toe zijn we gespaard gebleven van die rotbeesten! En al die chemische producten van de apotheek zijn eigenlijk helemaal niet nodig!

  1. Controleer je kindje regelmatig.
  2. Ben je momenteel supermama en is het een must om je spruit elke dag in bad te steken? Stop daar mee! Die vieze rotbeesten houden van lekker zacht gewassen haar. Hier gaan ze 2, maximum 3x per week in bad. We wassen ze natuurlijk wel elke avond aan de pompbak!
  3. Parfum!!! Ik las overal dat lavendelolie achter de oren heel doeltreffend is. Totdat de schoonmama (ze is haar hele leven juffrouw geweest en luizenexpert) zei dat elke vorm van parfum wonderen doet. Dus elke morgen als ik dochterlief haar haren fatsoeneer, doe ik achter beide oren wat parfum. Als het stripverhaal van de school in de boekentas steekt, durf ik al eens wat extremer te doen! 😊
  4. Heeft je kindje, zoals mijn dochter, lange haren? Zorg dat je de haren altijd in een staart doet! Losse haren zijn een oase voor die rotbeesten.

Parfum lieve mama’s, is dus dé oplossing! Bij gebrek aan kinderparfum heeft dochterlief dus lekker naar Alien van Thierry Mugler geroken vorig schooljaar! Gelukkig heeft mama haar webshop assortiment wat uitgebreid en kan ze nu kiezen tussen Oilily, Gorjuss en de andere kidsparfums! 😊 😊 😊

Voila, misschien wist je dit al, super! Maar voor wie het nog niet wist, spread the word! 🙂

(0)

Stilaan vallen de eerste boekjes in de brievenbus. Sinterklaas, Kerstmis, het lijkt alsof het al vlak voor de deur staat. En hoewel ik het als mama zelf serieus overdreven vind, als mompreneur met een webshop, heb ik geen andere keuze dan mee te doen met de Sinterklaas MADNESS! De grote vakantie is nog maar net achter de rug en we kijken al weer halsreikend uit naar de volgende feestelijke vakantieperiode. En hoewel de Sint madness me net iets té vroeg valt, Kerstmis mag voor mij al morgen! Want het gezellige samenzijn, de vibe die rond deze periode hangt, het decadente eten en de overload aan Mariah Carey’s All I want for Christmas is ZALIG!

Maar dan! De cadeautjes… Voor de kids, ouders en het ventje mag het al wat meer kosten. Maar aangezien we een zeer grote familie hebben en op 7 verschillende feestjes aanwezig moeten zijn, is de lijst iets langer dan dat! En omdat budget ook hier belangrijk is, heb ik een aantal lijstjes gemaakt! En zoals je zal zien, er is voor elk wat wils! Wil je graag wat meer info over de producten? Klik dan even op de producttitel en dan kom je automatisch op de webshop terecht!

 

Minder dan 10€

1. Paintsticks

Verven zonder water! Geen gemors en het gaat vlot van de handjes, uit kleding en het meubilair. Niet giftig, dus geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar. Ook de oudere kids vinden dit een absolute topper!

2. Portemonnee/portefeuille

De stoere, lieve, romantische kinderportemonneetjes van Stephen Joseph zijn super. Kinderen dragen graag hun centjes bij zich en ideaal om mee te nemen als ze hun nieuwjaarsbrieven gaan voorlezen! 😊

3. Mad Mattr

Ik kan niet genoeg benadrukken wat een must-have deze klei is. Droogt niet uit (zelfs niet als je het een jaar open en bloot laat liggen), is volledig gluten-, tarwe- en lactosevrij, geurloos en plakt niet.

4. Stecki’s

Deze opsteekschijfjes zijn pure nostalgie! Verlaagd in prijs en verkrijgbaar in verschillende thema’s en formaten.

5. Badkrijtjes

Jawel, het bestaat! Krijtjes om in bad mee te spelen. Gegarandeerd speelplezier en na het baden gewoon even met de spons erover en klaar!

Tussen 10 – 25€

1. Parfum

Oilily, Gorjuss of andere tekenfilm figuren, er is een heel aanbod parfum, zeep, douchegel, … zowel voor meisjes als voor jongens.

2. Nagellak

Veilige nagellak, gemaakt op waterbasis en gemakkelijk te verwijderen zonder aceton. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, thema’s en ideaal voor je kleine prins of prinses.

3. Mould & Paint

Gips maken, gieten in de vormpjes en dan zelf decoreren, verven en versieren. Stoere Glow in the dark dinosaurussen, schattige uiltjes, cupcakes, … Met meer dan 10 thema’s is er voor elk wat wils!

4. Shrinkles krimpfolie

Krimp wat? Wel, je kleurt de plaatjes in, knipt ze uit, een paar minuten in de oven en de creaties komen er prachtig uit! Kan je je er niets bij voorstellen? Kijk dan zeker eens naar het filmpje op de webshop en laat je verrassen! Ook verkrijgbaar in heel veel thema’s!

5. Picknickmandje

Het hoeft geen stralend weer te zijn om te picknicken. Met dit schattige polka dot picknickmandje mét toebehoren kan je het zelfs binnen gezellig maken!

Vanaf 25€

1. Squigz

Dit speelgoed is geweldig! Het bevordert niet alleen de fijne motoriek, maar ook de creativiteit, verbeelding en het is absoluut de MAX! Ik kan je alleen maar aanraden om een kijkje te nemen op de webshop en het filmpje te bekijken!

2. Het balansgamma

De Bilibo, Teeter Popper en de We Rock balansborden. Het lijken wel namen uit een Science Fiction film. 😊 En eigenlijk zouden ze daar perfect in thuis horen! Want bij elk van deze producten ontbreekt een handleiding. Je spruitjes zijn volledig aangewezen op hun verbeelding en dat kan soms leiden tot Superman avonturen!

3. Walk ’n Ride

Heb je een kleine stapper, dan is dit het ideale cadeau. Geluidloos en door hun 360 graden beweeglijke wieltjes zijn ze superveilig. Hebben ze het stappen onder de knie? Dan promoveert hij naar een fietsje!

4. Treintafels

De Treintafels van BigJigs zijn fenomenaal. Alles wat je op de foto’s ziet, krijg je erbij. De tafel, sporen, treintjes en tientallen attributen. 1 prijs, 1 pakket, geen extra onderdelen nodig!

5. Didicars

Mijn absolute favoriet en ondertussen die van honderden andere mama’s! Dit zelfrijdende autootje kan tot 120kg dragen en is geschikt voor letterlijk jong en oud! Geschikt vanaf een jaar of 2 tot…? Als ze het beu zijn!

 

Leuk hoor ik je denken! Allemaal voor de kinderen! En wat als we iets nodig hebben voor volwassenen? Benieuwd wat we voor de mama’s en papa’s in petto hebben?

Voor mama en papa (en tante, nonkel, oma, opa, …)

1. Silly Socks

Knotsgekke sokken die je té grappig of té fout kunt vinden. Maar ze zijn wel een ideaal gespreksonderwerp op gezellige feestjes! Lachen verzekerd.

2. Ik lief jou doosjes

Kleine schattige doosjes met kleine zeepjes erin. Op elk doosje staat een boodschap en er is keuze uit meer dan 30 thema’s.

3. Food Huggers

Ideaal om cadeau te geven bij de feestdagen. Heb je restjes tomaat, ajuin, citroen, …? Of open blikjes? Dan zijn deze siliconen bewaarrondjes (ik weet niet hoe ik ze anders moet noemen 😊 ) Perfect!

Voila, een hoop lijstjes, maar hopelijk wel een duidelijk overzicht van wat mijn toppers zijn! Vergeet ook zeker niet dat je een WISHLIST kan aanmaken. Zet de producten die je wenst in een lijstje en stuur ze door naar oma, opa, meter, peter, … kortom naar iedereen die vraagt wat ze willen hebben voor Sint en Kerst. Is er iets gekocht van de lijst, dan krijg je daar melding van en automatisch verdwijnt dat product uit het lijstje!

Let the madness begin! 🙂

Liefs,

Kelly

 

(0)

Iedereen die een 2-jarige in huis heeft of heeft gehad, kent het wel! We noemen het de Terrible two of de ‘ik ben 2 en ik zeg nee- fase’.

Is het je eerste kindje? Dan denk je nu waarschijnlijk dat het niet erger kan! Maar geloof me, na Terrible two komt helaas TERROR THREE! Maar goed, laten we niet op de feiten vooruitlopen.

Ik begrijp het ergens wel. 2-jarigen zitten op een kruispunt, namelijk het kruispunt van ik wil wel, maar ik kan het (nog) niet. En dat is frustrerend. Zelf een glas water ingieten, helpen afwassen, stofzuigen, zichzelf aankleden, op de grote wc willen ipv op het potje, het gras afrijden, … ze willen alles doen wat wij doen. Helaas resulteert dat vaak in het antwoord nee. En onze kleine papegaaitjes herhalen wat ze het meest te horen krijgen.

Wij hebben momenteel zo een lief schattig 2-jarig spookje in huis, dat in een oogwenk kan veranderen in de Bride of Chucky. Omdat we ook een 5-jarige prinses hebben, zou je denken dat we voorbereid waren op wat ging komen. Helaas werkt het zo niet. Want hier is het momenteel de combinatie ‘Ik ben 2 en ik zeg nee’ EN de ‘ALLES is van mij-fase’. Alles wat grote zus heeft, wilt zij ook en helaas ook omgekeerd. Alles wat kleine zus heeft, wilt de grootste ook! Gevolg? Mama en papa zijn letterlijk de hele dag aan het scheidsrechteren en het woord nee valt hier héél vaak!

Voorbeeld? Er circuleren 4 poppen in huis en 2 poppenbedjes. Maar om de één of andere reden is het bedje én de pop die zus vastheeft, net dat tikkeltje aantrekkelijker dan de 3 andere. Mijne, nee mijne, nee mijne, nee mijne, … In eerste instantie denk je, ach laat ze het maar zelf proberen op te lossen. Tot de kleinste het popje met volle kracht in het gezicht van grote zus slaat, die reageert met een uithaal en je bijgevolg met 2 hysterische kids zit die allebei bij MIJNE MAMA willen komen uithuilen.

Gisteren zaten we in de auto. Zoals gewoonlijk met de K3 cd op repeat. Ineens zegt de kleinste “Mijne K3”, raad eens wat de oudste zegt? Met als gevolg dat ik 2 huilende kids op de achterbank had zitten, want nee het is MIJNE K3. Slaan naar elkaar, iets wat je zou denken dat heel moeilijk is, aangezien ze korte armpjes en beentjes hebben en allebei nog in een autostoel zitten. Maar op één of andere Cirque du Soleil manier weten ze elkaar toch te raken. Tutten vallen op de grond, wat meteen aanleiding is voor nog meer drama. De tranen veroorzaken snottebellen, dus onderweg stoppen om een zakdoek uit je handtas te vissen is noodzakelijk. Stilletjes hoop je dan dat je er 2 vindt, want anders is het onmiddellijk aanleiding tot een nieuwe MIJNE-mania.

Ach, je weet wat ze zeggen! Het is een fase, het is een fase, het is een fase, … Helaas weten wij door ervaring dat na Terrible two, Terror three komt. Ik hou MIJN hart al vast! 🙂

(0)

Lieve drukke mama’s

het afgelopen jaar was AMAZING (om het op zijn Astrids te zeggen)! We kregen de kindjes veilig aan het koken met de Kiddikutter, aan het verven zonder water, aan het rijden zonder motor of batterijen en nu gaan we balanceren!

Jullie kennen ongetwijfeld de bekende merken balansborden! Maar zoals gewoonlijk zwem ik graag tegen de stroom in en wil ik net dat tikkeltje verder gaan! En wie zoekt, die vindt!

Waarom is mijn keuze gevallen op het We Rock gamma? Wel, dat is heel simpel!

  1. Er zijn 3 verschillende soorten borden! Het klassieke bord, zoals we allemaal kennen, geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar! Dan is er het Twister bord, ook geschikt vanaf 3 jaar en heel apart van vorm. En tot slot is er het Moon bord. Ideaal voor de wat oudere kindjes (vanaf 6 jaar), want dit bord staat niet stabiel. Ze moeten echt leren, zoals op een surfplank of snowboard, om hun evenwicht te bewaren. Een uitdaging en superleuk!
  2. Elk bord is verkrijgbaar in een gelakte of geoliede versie. Voordeel aan de geoliede versie? Als ze versleten is, kan je ze afschuren en er zelf terug olie opdoen! Wax on, wax off!
  3. Heb je een stenen vloer of parket? Dan kan je de borden laten bekleden met hoogwaardig vilt en je kan kiezen tussen oneindig veel kleurtjes.
  4. En dan LAST BUT NOT LEAST! Vingerbescherming! Zoals je op de foto’s kan zien, zit er een speciale rand aan de borden. De kindjes kunnen dus niet geklemd raken met hun vingertjes, wat heel wat traantjes én tripjes Spoed zal besparen!

Nieuwsgierig? Of denk je waar zit haar verstand nu weer? Je vindt het volledige gamma op de vernieuwde drukke mama’s website!

https://www.drukkemamas.be/product/we-rock-balansborden/

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Liefs,

Kelly

(0)

Liefste drukke mama’s

Het is eindelijk zover! Bloed, zweet én vooral veel tranen (stress en slaaptekort doen wat met een mens 😊) heeft het gekost, maar vandaag mag ik jullie vol trots de nieuwe website voorstellen. Een nieuw jasje vol met leuke nieuwe producten en héél wat extra’s. We geven nog niet alle geheimen prijs, want de volgende maanden staat er heel wat op stapel, maar vandaag ben ik heel trots op alle nieuwe mogelijkheden.

Met Sint, Kerst en verjaardagen voor de deur krijg ik heel vaak de vraag ‘Wat willen ze graag’. Wel vanaf nu is het mogelijk om wenslijstjes aan te maken. Bij elk product vind je de mogelijkheid om ze toe te voegen aan de wenslijst. Je kan ze zelf aanmaken, een naam geven en als je klaar bent, dan kan je het via verschillende kanalen doorsturen naar familie en vrienden. Koopt iemand iets van de lijst? Dan verdwijnt dat ook van de lijstjes van de anderen.

Wat is nog nieuw? Zoals jullie weten hebben we de afgelopen maanden de kindjes aan het koken gekregen (met onze Kiddikutter), aan het verven (zonder water weliswaar), aan het bewegen (de Didicar is nog steeds onze absolute nummer 1) en nu …? Wel, in het najaar gaan we onze kindjes laten BALANCEREN.

Ik ben al maanden een gamma aan het bijeen zoeken dat divers is, geschikt voor onze kleine spruitjes maar ook voor de oudere, betaalbaar én in verschillende prijsklassen. Origineel zoals jullie gewoon zijn en vooral leuk voor de kids én praktisch voor mama en papa.

Ik ben in zee gegaan met We Rock, die 3 verschillende modellen houten balansborden in de aanbieding heeft. Je kan kiezen tussen een geoliede of een gelakte versie en wil je ze graag laten versieren met vilt, dan zijn er meer dan 20 kleurtjes om uit te kiezen. Uniek is dat ze de enige houten balansborden op de markt zijn MET VINGERBESCHERMING. Kwestie van niet wekelijks op spoed te moeten staan! 😊 😊

Wat is er nog? Neem zelf gerust eens een kijkje en laat me zeker weten wat jullie er van vinden. Ik slorp altijd jullie feedback op (wel lief zijn, want het slaaptekort is op zijn hoogtepunt 😊) om het zo goed mogelijk te maken.

De volgende weken komen er heel wat nieuwigheden bij, ik heb superleuke nostalgie producten gevonden én heel wat toppers voor die goede Heilige man!

Bedankt lieve mama’s, het is dankzij jullie steun, enthousiasme en aankopen dat ik dit elke dag mag doen.

1000 X bedankt!

Liefs,

Kelly

(0)

Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg 5€ korting op je eerste aankoop!!

We geven daarnaast dit weekend 5 Ik lief jou pakketjes weg onder iedereen die online een bestelling plaatst! Actie geldig tem 18/11/2018.