fbpx

Ook zoveel last van muggen? Ik ook!!!!

Ik kan van mezelf zeggen dat ik lekker ben! 😊 Want elke mug op een kilometer afstand vindt me en prikt me graag! Gevolg? Benen, armen en zelfs voeten staan bomvol muggenbeten. En niet van die kleine vlekjes, nee, van die megabulten die we dan weer lekker openkrabben, waardoor het de hele zomer lijkt alsof ik één of andere tropische ziekte heb.

Jarenlang alles geprobeerd (helaas) en enkele weken geleden viel mijn oog op de producten van The Mosquito Company. Mooie lederen en ook kleurrijke armbandjes, een spray en patches die de muggen zouden weghouden. Volledig natuurlijk, dus geschikt voor baby’s, kinderen én zwangere vrouwen!!!

Ideaal dus voor mezelf, maar ook voor de webshop. Maar… vooraleer iets online komt, test ik het graag uit. Vorige week kwam mijn testpakket aan en naast mezelf, hebben nog 4 anderen het geprobeerd. Wat nu volgt, is een eerlijke recensie van alle producten.

Ik zelf heb het bandje aan vanaf donderdag middag. Omdat ik zowel last heb van steken op armen én benen heb ik zowel een Siliconen bandje (Eucalyptus en Citriodora) aan mijn pols en enkel aangedaan. Donderdag buiten gezeten van 18u30 tot 23u30. Resultaat? Geen steken.

Ik heb vrijdag heel de dag, avond en nacht op de braderie gestaan, serieus gezweet, normaal sta ik dan vol van kop tot teen. Ik had 4 kleine steken, 2 op elk been. Zaterdag heel de dag (buiten) familiefeest en daarna tot 2u30 buiten gestaan op ons lokale Zonhoven trapt door. Geen enkele steek.

Zondag door de dag idem, ’s avonds helaas 1 grote fout gemaakt. Mijn oudste wilde mijn bandje aandoen en dus ’s avonds buiten gewerkt op het terras met enkel mijn polsbandje aan. Armen steekvrij, benen zie resultaat op foto! ☹

CONCLUSIE: Ik ben supertevreden en heb een vrij jeukloos weekend achter de rug (buiten gisterenavond, door mijn eigen stomme fout). Wat ik wel aanraad, is om 2 bandjes aan te doen als je zoals mij extreem aantrekkelijk bent voor die SUCKERS!

Nadeel? Ik heb ze donderdag middag aangedaan en ze waren maandagavond uitgewerkt. De werking is dus ongeveer 4 dagen, een 100-tal uren ipv de aangegeven 250u. Dat komt waarschijnlijk omdat ik (door de hitte van de laatste dagen) vrij veel gezweet heb.

Daarnaast hebben ook Luc, Ellen, Vanessa en Ella de producten uitgetest.

Luc heeft een lederen bandje (Gerianol, citronella en pepermunt) en de patches (Citronella) meegekregen en stuurde diezelfde avond al dat hij super content was. Hij traint regelmatig en door het zweten is hij een schietschijf voor muggen. De patches hangen op en rond het bed en dat in combinatie met de armband, maakt dat hij als sinds donderdag stekenvrij is!

Opmerking! De patches zijn Citronella patches. Ik zou ze altijd gebruiken in combinatie met de armband of de spray.

Vanessa en Ella hebben net zoals mij de siliconen bandjes, maar ook de spray (Lemongrass, gerianol en pepermunt) . Vanessa deed ’s avonds Ella haar bandje uit en spoot haar in met de spray. Hun eerste reactie: “Mmmmm, die ruikt lekker!”. Ook zij zijn muggenvrij gebleven en de spray was helemaal niet plakkerig.

Opmerking! Vooral voor kleine kindjes die de bandjes uitdoen en voor extreem vatbare kindjes en volwassenen zou ik de Spray aanraden. Een beetje automatisme zoals zonnecrème aanbrengen, zo ook de Spray ’s morgens en ’s avonds.

Tot slot nog Ellen. Zij testte ook de Siliconen bandjes en haar eerste opmerking was over de geur. Bij het opendoen van het pakje ruikt het inderdaad intens naar Citronella en Eucalyptus. Naarmate je het bandje aanhebt, neemt die geur af. Zij deed het enkel ’s avonds aan en stak het overdag terug in het zakje, om de levensduur iets te verlengen. Elke avond kreeg ik een happy bericht (muggenvrij yeah!) en zaterdag kwamen we elkaar tegen op het dorpsplein. Supercontent! Ook haar bandje was, net zoals bij mij én ook Vanessa, gisterenavond uitgewerkt.

Ik kan dus alleen maar concluderen dat het (voor mezelf en de testers) een succes was! GOEDGEKEURD dus.

Kleine samenvatting!

Voordelen:

Volledig natuurlijk en DEET-vrij, dus geschikt vanaf 0 jaar én voor zwangere vrouwen

Houdt de muggen goed weg

Waterbestendig

Aangename geur voor de Spray

Nadelen:

Werkt geen 250u, maar ongeveer 100u

Het eerste uur geuren de bandjes even fel, daarna neemt het af.

De Refresher om op tafel te zetten werkt NIET, dus die komt niet online.

Voila, eerlijk zoals jullie van mij gewoon zijn! Is dit een wondermiddel? Voor sommigen wel, voor anderen weer niet. Niet elke persoon is hetzelfde, we hebben allemaal ander bloed, maar voor mij én de testers is het resultaat in elk geval positief!

Voor wie overtuigd is, hier kan je het volledige gamma vinden!

(0)

Bijna vakantie! En of je nu naar het buitenland trekt, daguitstapjes maakt of gewoon gezellig vakantie viert in de tuin, genieten kan je overal!

Maar waar we vroeger snel een koffer volgooiden, last-minute zit er sinds de kids niet meer in. Althans niet voor ons! 😊 Met 2 kleine spruitjes van 5 en 2 lijkt op vakantie gaan eerder op een halve volksverhuis, spelen in de tuin een halve (of een ganse) veldslag en oh jee… laat het aub geen week regenen, want dan lijken het Duracell konijntjes waarvan de batterijen langer dan lang meegaan!

Maar goed! De afgelopen maanden ben ik voor mezelf én voor jullie natuurlijk, op zoek gegaan naar allemaal leuke spulletjes om het zomerse leven wat gemakkelijker én leuker te maken.

Dus wie nieuwsgierig is naar mijn top 10, here we go!

Maaaaaaamaaaaaaa, is het nog ver? Maaaaaaaaaamaaaaaaaa, zijn we er bijna? We kennen het liedje allemaal. Voor wie deze zomer een lange autorit voor de boeg heeft en liever de kids geen uren voor een schermpje zet, sinds kort zijn er de Teebee toy boxen. Leuke speelgoeddozen die je zelf kan vullen met Lego, Squigz, Stecki opsteekschijfjes, kleurmateriaal, kleine autootjes, … Je kan ze vastmaken aan de gordel en de Teebee zit stevig tussen de beentjes.

Wie naar zonnige oorden trekt, zorg zeker voor zonneschermpjes. Ben je de plakdingetjes een beetje beu? Probeer eens een sok over je ramen te trekken! 😊 Met de Venture auto zonneschermen weer je tot 70% UV-stralen uit de wagen en ook de hitte is beduidend minder!

Ga je op uitstap? Neem zeker een kleine survival kit mee! Eten en drinken zorgt ten alle tijden voor afleiding! Kleine snackdoosjes vol lekkers, een handige drinkfles én zelfs wat soep of pasta in de Food Jar, eten zorgt hier ALTIJD voor happy gezichtjes. Bang dat het niet vers blijft? Een handige lunchsleeve en wat icepacks houden alles lekker vers! P.S. Vergeet zeker je eigen survival kit niet! Een elegante koffiebeker met wat zwart goud erin, doet wonderen!

Trek je deze zomer naar het zwembad? Of heb je er eentje in de tuin staan? Let dan zeker op voor natte én hete tegels. De Sweakers zwemsokken zorgen voor wat gemoedsrust en vermindert het aantal valpartijen én de bijhorende traantjes. Geef ze wat badeendjes (zonder gaatjes natuurlijk), een Scrunch emmertje en schepje, een bal (ja, die doen het ook nog altijd goed 😊), … en ze zijn hier gegarandeerd uren stil.

Heb je geen zwembad en wil je toch dat de kids actief zijn? De zelfrijdende Didicar én Ezyroller zijn dolle pret. Vraag maar aan de mama’s en papa’s die er eentje hebben… Want als de kids in bed liggen, dan rijden de volwassen er op rond! Fun gegarandeerd als je een feestje hebt! 😊

Geen zomer zonder ijs! Maar wat een gemors! Met de Dripsips vang je het sap wat eraf drupt op in het bakje en dat kunnen ze weer lekker opslurpen! Mmmmmm… ijsjes! 😊

Regent het of is het een wat mindere dag? Geen probleem, knutselen maar! Met de Paintsticks (verven zonder water), krimpfolie, het gipsgieten én de Mad Mattr klei amuseren ze zich hier kostelijk! Tuurlijk hebben we ook een heleboel leuke spulletjes uit de Action, mama MOET daar regelmatig naartoe. Want zeg nu zelf? We hebben toch wel altijd iets nodig vandaar! 😊 😊

Eén van de leuke dingen die hier deze zomer op het programma staat, is potjestraining! De kleinste prinses start in de kleuterklas en dus halen we ons Potetje weer boven! Ideaal voor onderweg, maar ook voor in de tuin. Want anders is mijn huis moddersoep!

Na een leuke dag frissen we de kids een beetje op. Op hete dagen steken we ze elke dag in bad. Badkrijtjes erbij en ook dan zijn ze weer even zoet! En sinds we de Wetbrush ontdekt hebben, eindigt niet elk badmoment in drama als we de knopen moeten uitkammen.

En hoe eindigen we onze dag? Met een aperitiefje en een hapje! Niks zo gezellig als lekker op het terras zitten met de kids, familie en vrienden! De spookjes willen natuurlijk helpen, wat kan door de Kiddikutter! Geen risico dat we op spoed belanden, want de mesjes zijn zalig! Snel wat groentjes snijden, de overschotjes van de groenten afdekken met de Foodhuggers en dan beentjes omhoog!

 

Geniet ervan mama’s, nog 189 dagen en het is Kerstmis! 😊 😊

P.S. Onlangs stond er in de krant dat een record aantal kindjes verlopen lopen aan de kust! Vergeet dus zeker jullie SOS-bandjes niet!

(0)

Waar blijf je het toch maar vinden? Die vraag krijg ik meerdere keren per week! Waar blijf je die producten toch maar vandaan halen? Met andere woorden… waar vind ik mijn inspiratie en van waar komt de mosterd! Of zoiets 😊

Toen ik bijna 2 jaar geleden de webshop startte, stonden er vooral dure leuke spullen op. En geen kat die er naar omkeek… En toen kreeg ik dat ene magische bericht… Een drukke mama vroeg me of ik geen Kiddikutters op de webshop wilde zetten, omdat ze de verzendkosten uit het buitenland zo hoog vond. Kiddi… wat? Dus ik ging op zoek en het mesje dat niet door de vingertjes snijdt, maar wel door voedsel zette meteen de toon voor de webshop.

Ik ging en ga dus dagelijks op zoek naar producten die het leven van de drukke mama’s gemakkelijker maken. Niet lang daarna volgden de Paintsticks (verven zonder water) en de Didicar (hier is volgens mij geen uitleg meer over nodig 😊).

En toen leerde ik de keerzijde van de medaille kennen. Want leuke, ongeziene producten vallen ook op bij anderen. Een moeilijke keerzijde, maar ik leer er elke dag steeds beter mee om gaan.  Toen ik vorig jaar de Dripsips ontdekte, was ik in de wolken! Zo uniek, zo leuk, zo drukke mama’s. Om iets meer dan 3 weken erna in een nachtmerrie terecht te komen. Want de grote ketens lanceerden 4 stuks voor de prijs van 1 bij mij. Verslagen postte ik een bericht en wat daarop volgde was een gigantische stroom aan sympathie, bemoedigende woorden én aankopen. Het is een dag die ik nooit meer zal vergeten!

 

Daarnaast heb ik door de drukke mama’s prachtige kleine zelfstandigen leren kennen, waar ik bijna dagelijks mee chat en praat! We wisselen ervaringen uit, kijken waar we kunnen (bij)leren en groeien én uiteindelijk werken we ook regelmatig samen!

Ik denk dan bijvoorbeeld aan Marijke Beirens van Mumplanner. Door onze samenwerking konden we Ons Klasboek(et) en Het Boek(et)je aan jullie presenteren, iets waar ik supertrots op ben!

Tina Favache, de auteur van de Opruimboeken, heeft zelf ook 2 leuke facebookgroepen en een webshop en we bellen elkaar regelmatig om advies te vragen!

Soms ben ik ook jaloers! 😊 Julie en Jan, de drijvende krachten achter Klaverhand en leuke collega’s (concullega’s klinkt zo raar, vind ik), lanceerden onlangs hun Zeepbloemen. Bloemen die op bloemen lijken, maar eigenlijk zeepjes zijn! Zo uniek, en zo jaloers dat ik hun niet voor ben geweest! 😊 Nee, niet waar! Ik ben echt altijd onder de indruk van hun creaties en ben altijd benieuwd wat ze weer uit hun hoed toveren!

En tot slot heb je dan die ene goede vriend, die zelf recent de stap naar zelfstandigheid heeft gezet en eigenaar is van Val d’Or, een charmecamping in Luxemburg. Die alles aan de kant zette om mij eventjes een paar dagen te vergezellen (en chauffeur te spelen voor deze paniekerige mama) naar de beurs in Nuremberg! De beurs waar ik badeendjes vond zonder gaatjes, Ezyrollers én de ongelofelijke Teebee speelgoed boxen!

Dus conclusie? Waar blijf ik het maar vinden?

Jullie, lieve mama’s, inspireren me elke dag en doen me constant nadenken over wat beter kan! Het internet, Instagram, Facebook, YouTube, … ik schuim het elke dag en elke avond af op zoek naar unieker, leuker, origineler, … En de inbreng van jullie, de collega’s, vrienden én familie zorgen soms voor fantastische, ongeziene producten!

Dus merciekes voor de mosterd! 😊

P.S. Dank je wel voor alle leuke foto’s die jullie op de website en in de groep plaatsen!

(0)

About last weekend… Naar afgelopen weekend hadden we lang uitgekeken! Niet 1, maar onverwacht 2 dagen kinderloos, want de kids mochten lekker gaan logeren. Mama en papa keken enorm uit naar hun beetje Q-time met elkaar om dan af te sluiten met de kids vol waterpret bij hete temperaturen.

Helaas gooide ons oudste prinses spuug, uh roet, in het eten!

Hoge koorts die maar niet wilde zakken, overgeven, constant slapen, … Verdict van de dokter? Nee, nee geen virale infectie (ik was oprecht verbaasd 😉), geen buikgriep, maar … zware oorontsteking. Dat ze totaal geen oorpijn had, was blijkbaar normaal.

Gewapend met Perdolan, Neurofen en het vieze medicijn, de antibiotica ging ons weekend van start.

En we hebben er ineens maar een verzorgend, gezellig en productief weekend van gemaakt!

Ik weet niet of je de vorige blog hebt gelezen, maar voorlopig houden mijn goede voornemens stand! Ik ben volop aan het lezen in Tina Favache haar opruimboeken en ik ben zoooo blij dat haar werkwijze mijlenver van Marie Kondo staat. Want ik ben misschien gekkie mama, als mijn ventje mij broeken, speelgoed en plastic ziet bedanken, dan blijft hij erin van het lachen!

Alles opgeruimd dus… Heel wat machines was gedraaid, geplooid, eens door de slaapkamers gegaan, de mooie creaties met de badkrijtjes toch maar eens van het bad geschrobd (geel en oranje mag je blijkbaar geen week laten staan 😊), kasten uitgenest, … de lijst is eindeloos.

Tussen de bedrijven door heeft het ventje zijn Vaderdag cadeautjes mogen kiezen. Geen toppertjes van de webshop, want hij is de zeepdoosjes, koffiebekers, … een beetje beu gezien en van de Arcade riemen heeft al 3 exemplaren! Verwend nest! 😊 Nee, hij heeft 2 puzzels gekregen, want na die van 5000 stukken van vorige maand, had hij zin in iets gemakkelijk. Dus nu ligt de living tafel vol met ‘slechts’ 2000 stukjes!

Naast opruimen hebben we veel gekookt! Soep, lasagna, … en omdat de kleinste ook wat entertainment nodig had, hebben we ze laten helpen! Eerst een Kiddikutter in de handen gestopt en daarna de pompbak gevuld met water, uren plezier gegarandeerd. Daarna wel dweilen, maar hey, door de geur van veel poetsproduct, leek het ineens ook alsof ik het hele huis gepoetst had! 😊 😊

Ideaal, want ons bezoek was onder de indruk! Opgeruimd én gepoetst, wauw… Kelly, je voornemens houden goed stand! 😊  Zelfs de frigo was een pareltje, want al die halve ajuinen, tomaten, komkommers hadden allemaal een mooi hoedje gekregen, aangezien ik mezelf zowat het hele assortiment Foodhuggers cadeau heb gedaan!

Zondag nog steeds geen beterschap voor onze grote kleine meid en de verveling begon een beetje toe te slaan. De blauwe schelp maar even bovengehaald en daar wat water ingedaan! Prutske was de zetel ook even beu, dus met zijn viertjes allemaal voetjes in het water. De jongste met haar Sweakers aan, want de tegels van het terras waren loeiheet én spekglad en de oudste kreeg na een half uur terug een opflakkering van de koorts en die wou haar winterjas aan, want ze had het koud! Het was een leuk zicht…

Soms vallen je plannen in het water, dat gebeurt blijkbaar als je kiest voor kindjes. Maar we hebben er het beste van gemaakt en het was gezellig! Veel knuffels en mamaliefde gegeven én gekregen, vrienden en familie op bezoek gehad, spuug geveegd, opgeruimd, ‘gepoetst’, … meer moet dat niet zijn!

En dan maandag de kers op de taart! Business as usual, kleinste naar de onthaalmama’s, oudste pruts nog steeds ziek, dus naar oma en wij aan het werk! Ons kleinste spook had blijkbaar honger en heeft die dag gegeten voor 5! Een groeispurtje? Bijeten in zus haar plaats? Geen idee!

Maar what goes in, must come out! Ze is volop bezig met potjestraining en we hebben een gewoon potje en een Potetje (dat eigenlijk dient voor op verplaatsing, maar onze kleine koppigaard wilt het ook gewoon in huis) en ze had zelf haar pamper uitgedaan en pipi gedaan! Bravo! Helaas stonden we er niet direct bij stil, dat ze haar broek terug had opgetrokken zonder … pamper. Je kan het einde van het verhaal wel raden…

We eindigen met de woorden: rood gezicht – plek in broek – stank – bad – 4kg én badkrijtjes! Je vult de gaten zelf maar in! 😊 😊

(0)

De afgelopen maanden waren hectisch, héél hectisch. En als ik eerlijk ben tegen mezelf, dan is het eigenlijk al meer dan 2 jaar zo. Sinds ik op de knop ‘Groep maken’ klikte en met de Drukke mama’s van start ging, draait alles een beetje vierkant. Ik ben gedreven… gedreven in alles wat ik doe. Maar terwijl de groep, weggeefdag en webshop een hoge vlucht namen, draaide mijn gezin, huishouden én sociale leven compleet in de soep. Waar ik voorheen alles met ijzeren hand regeerde, lijstjes maakte, mijn agenda tip top in orde had, … het contrast kon de afgelopen 2 jaar (en vooral de laatste maanden) niet groter zijn.

Tijd dus voor bezinning, rust en een weekje ‘semi’ Sociale Media-vrije vakantie.

Mijn papa is beheerder van een zalig vakantiepark in de Dordogne, La Draille, en in het verleden bezorgde deze plek me vooral veel innerlijke rust. En dat was deze keer niet anders. Geen gsm bereik, beperkt internet en de Q-time met mijn gezin, vrienden en familie hebben me doen nadenken over wat ik wil en vooral wat ik wil veranderen.

Dus we starten deze nieuwe week vol goede voornemens! En hoewel je waarschijnlijk niet exact mijn leven leidt… werken gaan, kids, het huishouden managen, dat doen we allemaal! Dus misschien heb je wel iets aan mijn voornemens!

Een opgeruimd huis! 

Mijn ventje en ik hebben een planning opgemaakt! Wie brengt de kids naar school, wie gaat ze halen, wie staat op, … En onderaan de planning staat in het rood dat we elke avond SAMEN opruimen én de kids bedklaar maken. Dan kunnen we met een gerust hart daarna ook samen in de zetel knallen. Afspraak is dat ik mag werken, maar dat ik ook eens 1 of 2 keer in de week samen met hem een film kijk of een boek lees! Momenteel is het Highlander, dus ik heb vandaag mijn Joker ingezet! 🙂 🙂

Ik heb al een paar maanden Mijn opruimboek van Tina Favache in huis en deze week ga ik ook beginnen om systematisch elke week/maand de probleemzones aan te pakken! Voor wie haar werkwijze nog niet kent, haar boeken staan op de Drukke mama’s webshop!

Gezond(er) eten en wat sport!

Druk leven betekent voor mij ook snel eten maken! Lees: Ik steek de frietketel in, bestel iets of ga afhalen. Voor de kids tover ik wel nog een maaltijd op tafel, maar voor ons is het vaak vettig en ongezond. De weegschaal kreunt daarom bijna onder mijn bijna 3 getallen. En hoewel ik vrij complexloos door het leven ga, het begint me te storen. Dus we zijn vol goede moed begonnen aan een gezonder eetpatroon! Meer groenten en fruit, vooral meer water drinken en wat minder chips, belegde broodjes, … Geen dieet, maar anders.

En ik probeer ineens ook om wat minder te verspillen, want foei, hier belandt wat in de vuilbak op een maand! Deze week komt er een grote uitbreiding in het Foodhuggers gamma, ik ga er in elk geval heel wat voor mezelf bestellen!

Naast gezonder eten, wilde ik gaan sporten! Maar ik ben helaas geen sportief wonder. Wandelen haat ik voor dood en fitness doen we nooit langer dan een week! Zwemmen doe ik wel graag, dus vanaf deze week ga ik proberen om 3x per week mijn baantjes te trekken. Ik twijfel alleen nog of ik volgende keer Sweakers ga meenemen, want ik heb vandaag al bijna mijn nek gebroken op de gladde vloer daar! En stel je voor dat ik val en niet meer recht geraak, dan hebben ze het volledige redders peloton nodig om mij van de vloer te krijgen met mijn bijna 3 getallen! 🙂 🙂

En nu heb ik ineens een excuus om die mooie tropische Wetbrush uit onze rekken te halen, want ah ja, mama heeft die nodig voor in haar zwemtas! 🙂 🙂

Beetje zelfzorg!

Voor ik op vakantie vertrok, ben ik nog even langs mijn mama gepasseerd. Alles is te klein, want die bijna 3 getallen zorgen er helaas niet voor dat mijn kleding meegroeit. Maar goed dat ons mama een kledingwinkel heeft voor een maatje meer (2Fashion) en dankzij haar heb ik elke dag een nieuwe outfit kunnen showen aan mijn ventje. En hij zag dat het goed was! Dus vanaf nu gaan we beter ons best doen om wat mooier voor de dag te komen.

Terwijl ik dit schrijf, twijfel ik een beetje of ik dat wel de wereld in zou sturen. Want morgen moet ik natuurlijk aan de schoolpoort staan en wat zullen de mensen wel denken. Maar dan denk ik weer… Zou ik me als enige zo voelen? Of is het ok om eerlijk te zijn? Om eens in eigen boezem te kijken en toe te geven wat er misloopt? Of verwachten jullie alleen maar Sociale Media perfectie?

Q-time

Vanaf nu ga ik terug tijd maken voor familie en vrienden! En vooral voor mijn gezin. Tussen 17 en 19u gaat de laptop en gsm af, ik ga wat meer buiten komen en we gaan wat vaker familie uitstapjes doen. De kids hebben zo genoten afgelopen week en ik ben al 2 jaar aan het beloven om naar het vakantiepark van mijn goede vriend en zijn vrouwtje in Luxemburg te gaan. Dus Val d’Or, we komen eraan! Nu nog niet, maar ik ga het inplannen, beloofd!!!

Goede voornemens… het lijkt wel een beetje Nieuwjaar, maar we gaan het echt proberen! Er staan super veel nieuwe projecten op stapel, een heleboel productlanceringen, de weggeefdag staat weer voor de deur, … maar YES WE CAN!

En als ik even een terugval heb, met vettige haren aan de schoolpoort sta of mijn telefoon niet opneem, je weet wat mijn sleutelhanger zegt! 🙂 🙂

(0)

Opruimen! Ik ben er nooit goed in geweest! Als kind, puber en zelfs jong (studerende) volwassene heb ik er eigenhandig voor gezorgd dat mijn mama om de 6 weken naar de kapper mocht om haar grijze haren te laten verven! 🙂 Ik heb in mijn jeugdjaren heel wat afleveringen van Buren moeten missen én de meest romantische aflevering van… jawel, Baywatch! Waarom? Ik kreeg constant (lees: 3x per jaar!) straf omdat mijn kamer na ontelbare waarschuwingen nog steeds een stort was. Terugkijkend, heb ik weinig gemist (Pamela Anderson kon tijdens de herhalingen 20 jaar later blijkbaar ineens niet meer zo goed acteren) en hoor ik mezelf vandaag als een echo van mijn mama! Herkenbaar???

Hoewel ik vandaag nog steeds geen (opruim)wonder ben, ik doe mijn best, echt waar. Maar o jee, die kinderen van mij! Ze zeggen dat je genen doorgeeft, wel ik hoop dat ze ook ‘andere talenten’ geërfd hebben, want foei, ik ben juist de gendarmerie! “Raap dat op, gooi jullie kleren in de wasmand, hang je jas op, gooi die boekentas niet zomaar neer, waarom luisteren jullie niet… waarom?

Afgelopen zaterdag heb ik maar liefst 3x (ja… 3x!!!) de keuken en living opgeruimd! Om 15u kregen we bezoek en ik zag ze denken: “We zijn bij de familie Flodder beland!” (hoewel ik denk dat het daar nog ordelijker was)! Maar goed… drukke mama, Kelly, niet perfecte mama! 🙂

Gelukkig kreeg ik vandaag goed nieuws, want er is beterschap op komst! Vandaag heeft Tina Favache, oprichtster van de 365x opruimen Facebook groepen, opruimcoach én ondertussen goede vriendin, haar 2de boek gelanceerd! En ik ben supertrots én binnenkort ook hopelijk héél dankbaar, dat het boek op onze Drukke mama’s webshop staat! Het opruimboek voor mijn gezin zet niet alleen mama en papa aan het werk, maar ook de kids! Enfin, ze komt natuurlijk niet langs met het zweepje om erachter te zitten :), maar ze zorgt wel voor een leidraad, structuur én een handig (werk)boek om het hele gezin aan te moedigen om mee te helpen!

Zelf ben ik vorig jaar aan de slag gegaan met haar eerste boek, waar je gelukkig geen spullen moet begroeten of bedanken als je ze wegdoet. Halleluja! Want t-shirt rolletjes en kiezen voor JOY, is niet zo mijn ding! 🙂 🙂

Wil je graag een exemplaar van Tina haar boek? Je vindt ‘Het opruimboek voor mijn gezin’ vanaf vandaag op de Drukke mama’s webshop voor slechts 15,99€!

Misschien nu nog een kookboek voor dummies en dan loopt hier alles ineens op rolletjes! 😀 😀

 

 

(0)

Zomerse temperaturen en de verlofperiode die voor de deur staat! Voor mij een zéér stressvolle periode, want uitstapjes maken en op vakantie gaan, betekent een halve volksverhuis! Met een bijna 3 en 6-jarige in huis is de lijst eindeloos. Om nog maar te zwijgen over entertainment voor onderweg! Enkele kleine tips, misschien hebben jullie er iets aan!

PRAKTISCH

Onze onderweg tas is gemakkelijk! Zonnecrème, zonnehoedjes, SOS-armbandjes (mijn kleine en mindere kleine bandietjes zijn razendsnel afgeleid, dus dit stelt me wat gerust), enkele reserve pampers, natte doekjes én de Potette plus. Alles wat ik op de webshop heb staan, gebruik ik ook echt. En de Potette plus is keihandig! Superlicht, past in de tas en ideaal voor onze 2.5-jarige die volop aan het potjestrainen is!

ETEN EN DRINKEN

Maaaaamaaaaa, ik heb dorst! De kleine echo: “Ikke ook!”. De kids hebben allebei een fles van Nalgene. 100% lekvrij, onbreekbaar en gelukkig verkrijgbaar in 2 formaten. De kleinste heeft eentje van 0.35l en de oudste een roze (What else?) van 0.65l. Vooral mijn jongste spruit is een bodemloos vat én, om het plat te zeggen, een smodderlipke! 🙂 🙂 Dus voor we vertrekken, krijgt ze een leuk nijlpaardjes Bibetta slabje rond. Kwestie dat we al niet direct bij aankomst van tenue kunnen wisselen!

Tijdens de hittegolf vorig jaar heb ik leuke lunchsleeves en volledige chemicaliënvrije Ice packs gevonden van Goodbyn die alles lekker fris houden en die gaan nu steevast mee op elke uitstap! Ik stop ze vol met de kleine snackdoosjes, zo krijgen ze regelmatig een lekkere verrassing op de achterbank! 🙂

ENTERTAINMENT

De weg naar je bestemming kan verschrikkelijk lang zijn! Zeker met 2 kleine stemmetjes die meteen in cano beginnen te zingen: “We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!” En dan zijn we net de straat uit! 🙂 Voor de tripjes die we de volgende weken hebben gepland, ben ik alvast voorbereid! De kleine waterspelletjes, de Artfolio (een leuke map met wasco’s en papier) en Squigz gaan mee voor in de auto! Vooral deze laatste zijn superleuk om tegen het raam te plakken, leuke constructies te maken of om op hun autostoel te plakken!

Voor de tussenstops heb ik ook altijd ergens een Scrunch emmertje en schepje verstopt (het is opvouwbaar, dus je kan het zelfs in je dashboard van de auto steken). Ideaal om onderweg wat moddersoep te maken! 🙂 🙂

De lijst is natuurlijk nog veel langer, maar hey, het is een begin! Nog 3 weken de tijd om lijstjes te maken, want dan begint ons verlof!!!

 

(0)

De Paasvakantie komt eraan! 2 weken waarin we onze spruitjes actief, creatief en vooral zo lang mogelijk met hetzelfde proberen bezig te houden! Mijn oudste heeft het concentratievermogen van een fruitvlieg en, hoewel het al heel fel verbeterd is, het blijft een kunst om haar langer bezig te houden met hetzelfde dan een kwartier! Herkenbaar?

Heel veel van mijn producten op de webshop zijn dan ook uitgetest door haar. Om te kijken of het kwaliteit is, maar ook of het de moeite waard is op gebied van tijdverdrijf!

En wat gaan we deze vakantie doen?

We koken!

Maaaaamaaaa, ik wil helpen! Op de achtergrond de echo van 2-jarige zus: “Ik ook!”. Dus gelukkig hebben we een heleboel Kiddikutters in de lade liggen en we kunnen aan de slag! Zij blij en ik gerust dat er geen rubriek is WIJ GAAN NAAR SPOED! 🙂 🙂 Met 2 meisjes in huis, wat hoort daar bij? Juist, een aangepast kookuniform! Dus dan maar hun mooie roze kookschorten, bijpassende koksmuts en deegrol erbij nemen! We koken in stijl! Enfin, mijn ventje dan toch. Want wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik zelf aardappelpuree kan doen mislukken. 😉

We knutselen!

Krimpfolie! Wat een uitvinding! Je laat de kids de tekeningen inkleuren, uitknippen, gaatje maken, een paar minuten in de oven én KLAAR! Supercool om te doen en gemakkelijk, zelfs voor deze niet creatieve mama!

2 andere toppers hier zijn de Paintsticks en de Mad Mattr klei. Verven zonder water, de beste uitvinding EVER!!!! En de klei… zelfs de kleinste stukjes die op de grond vallen en die ik niet direct opraap, drogen niet uit. Geurloos, plakt niet, allergenenvrij én gegarandeerd (op zijn minst) een uurtje speelplezier! Voor jong én oud, want ik denk dat de papa meer plezier heeft dan zijn dochters! 🙂 Zijn volgende projectje? Hij wil een kasteel bouwen met de brickmaker!

We puzzelen!

De papa is bezig met eentje van 5000 stukken en mijn kids hebben op dat vlak duidelijk zijn genen geërfd! De nieuwe 3D-puzzels gaan hier wel voor na de paasvakantie zijn, want die gaan de paasklokken droppen in de tuin! Het gaat wel de katjes versie worden, want ons kleinste krijst al de boel bijeen als ze de afbeelding ziet op een Dinosaurus koek. Als ze deze vindt in de tuin, dan is de volgende rubriek helemaal verleden tijd! 🙂

We spelen buiten!

Van zodra mijn kids hun ogen opendoen en er is een sprankeltje zon, dan denken ze hier dat het zomer is! Als ik tegen de oudste zeg dat het toch nog een beetje koud is, dan rent ze naar de slaapkamer, trekt haar meest fashionable glittersokken aan én … haar sandalen. Maakt me niet zoveel uit, alleen als ze dan een half uur later zegt dat ze zo naar school gaat, dan kan je je de discussies wel voorstellen! 😊

Maar goed, we spelen buiten! De Didicar is hier winter en zomer al 2 jaar lang dé hit! De Ezyroller staat dan weer bij mijn schoonzus. Haar kids zijn gezegend met een grote papa, dus die hebben daar meer plezier aan.

Ook de zandbak is hier een groot succes! De Scrunch emmertjes en schupjes hebben de winter doorstaan en zijn nu klaar voor ronde 2! Zalig trouwens om mee te nemen op uitstap, gewoon oprollen, in je tas én klaar!

We dromen!

Na een lange dag vol plezier, kruipen ze hier hun bedje in en dan krijgen hun elfjes het hele verhaal nog eens te horen. Ze leggen hun kunstwerkjes en tekeningen voor het elfendeurtje en wie weet ligt er wel een briefje, klein cadeautje of zelfs wat elfenstof, de volgende dag.

Een paar tips, maar wat jullie ook doen, ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben en ik wens jullie alvast allemaal een vrolijk en zalig Paasfeest toe!

Liefs,

Kelly

 

(0)

THIS IS IT!!!! Het EINDRESULTAAT!

Even een schets van het verhaal!
Dinsdag plaatste Stefanie een foto in de groep. Zij won vorige maand een Didicar die ik weggaf op de Drukke mama’s pagina. Dinsdag doneerde zij de Didicar op haar beurt aan de kinderafdeling Oncologie in het UZ Leuven, waar haar dochtertje Inoa in behandeling is voor leukemie.
 
Esther de Groot-Stins, de vrouw achter het Ik lief jou gamma, was zo ontroerd dat ze mij een bericht stuurde dat ze 6 Didicars wilde kopen en mij die wilde laten schenken aan meerdere ziekenhuizen.
 
Toen ik dit bericht postte uit dankbaarheid zijn de mama’s in de groep massaal beginnen vragen hoe ze ook hun eurootje konden bijdragen. En op jullie vraag heb ik een donatieknop gezet op de webshop.
 
Het succes hiervan had ik nooit verwacht, maar ik heb zoals altijd, mijn schouders hieronder gezet. Dagen én urenlang ziekenhuizen gebeld, de donaties zorgvuldig genoteerd, berichten gestuurd, … Enfin het waren gekke drukke lange dagen.
 
Ondertussen sponsoren Esther en haar man geen 6 maar 16 Didicars, uit liefde voor mij, voor jullie en voor alle kindjes die hier gelukkig van gaan worden.
 
EN… Wat doen wij?
 
Naast het regelen van de donaties, voorzien wij gratis verzending naar alle ziekenhuizen. We hebben vandaag een opslagruimte toegezegd gekregen, van waaruit we 3 dagen kunnen gaan werken.
 
Ik ben SUPERTROTS op wat we deze week gedaan hebben. Het Belang van Limburg pikte als eerste het verhaal op en ook het VTM Nieuws, RTV en TVL hebben we gehaald. 

In totaal is er 6738 euro gedoneerd! Dat maakt 137 Didicars. Daar tellen we de 16 van Esther bij en de 17 van de Didicar groothandel. Dat brengt het totaal op 170.

Zoals gezegd doen mijn ventje en ik ook nog een bijdrage. Wij doneren er 15!

Dat brengt ons totaal op 185 Didicars!

Dinsdagavond 26/03 rond 20u zijn we de actie gestart. Dit verwezenlijken op minder dan een week tijd, het is ONGELOFELIJK FENOMENAAL!!!!!

Duizenden keren bedankt lieve mama’s, we gaan héél veel kindjes blij maken! Bedankt aan Stefanie Proost om dit alles in gang te zetten en ook aan Esther de Groot-Stins die door haar donatie jullie allemaal heeft aangemoedigd om een steentje bij te dragen!

Nu ga ik puzzelen en tellen, de lijst met ziekenhuizen volgt!

Liefs, van een zeer emotionele dankbare mama,

Kelly

(0)

Kinderen zouden de dag van vandaag té weinig bewegen, teveel op schermpjes kijken en couch potatoes zijn. Wel… aan de Drukke mama’s zal het niet liggen!

Het afgelopen jaar vonden honderden Didicars hun weg naar onze gezinnen en kinderen. Deze geweldige autootjes (blitse karren volgens een vriendin van mij 😊) zijn volledig zelfrijdend, zonder batterij of motor en de kids krijgen (zonder het zelf te beseffen) een full blown body work-out! Je kan de bewegingen die ze maken zelfs vergelijken met de gekende Twist and Shape. Beroemde Twist and Shape eigenlijk, want ik weet niet hoe jullie zijn, maar om de één of andere gekke reden kan ik uren kijken naar Teleshop! 😊 Jullie ook?

Maar goed, ik wijk af!

Honderden Didicars dus. Geschikt vanaf 2 jaar tot … ? Die vraag krijg ik enorm veel! Wel, in tegenstelling tot de nep karretjes kunnen mijn blitse karren tot 120kg dragen. De filmpjes die ik per mail en Messenger toegestuurd krijg van ouders die ermee rondcrossen zijn ontelbaar! Dus tot ze het beu zijn. Enige nadeel? Kinderen groeien… Dat is natuurlijk geen nadeel, maar die lange benen zitten na een tijdje in de weg bij de Didicar. Dus dat blits karretje dat eens zoveel plezier en beweging bezorgde, staat ineens ergens in een vergeethoekje.

Nu, ik zou mezelf niet zijn als ik daarvoor geen oplossing zocht! 😊 Ik luister elke dag aandachtig naar jullie verhalen, slorp de vragen op die jullie stellen en ga dan op zoek naar producten om jullie drukke leven wat gemakkelijker te maken. Een opvolger/aanvulling voor de Didicar? U vraagt, wij draaien!

En daar komt de Ezyroller op het toneel! Deze blitse kar bestaat, net zoals de Didicar, al een tijdje. Maar om één of andere reden is hij van het toneel verdwenen of nooit echt doorgebroken. Reden? Geen flauw idee… De prijs-kwaliteit is goed, je kan er jaren gebruik van maken, het is zelfrijdend, zet de kindjes aan tot bewegen, de kleuren zijn hip, haalt snelheden tot 15km/u en is geschikt voor kids tot 1m80. Een leeftijd staat er niet specifiek op, wel een minimum lengte (1 meter).

Didicar versus Ezyroller? Welke kiezen jullie?

Ik kijk alvast weer uit naar de leuke foto’s én filmpjes die de volgende weken ongetwijfeld gaan volgen! Want naar welk blits karretje je voorkeur ook uitgaat, de zon is weer van de partij, Pasen en de communies staan voor de deur én dit is een absoluut TOP geschenk!

Te weinig beweging? Aan ons zal het niet liggen!

 

(0)

Plaats in juli een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit leuke pakket twv 95€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin Augustus!

Veel succes!