fbpx

Netflix, DVD én tablet! Regen is ook leuk!!!

De volgende 10 dagen voorspellen ze regen en guur weer! Oh nee, want dan veranderen die kleine spelende wolkjes in grote verveelde draakjes!

Echt? Of kunnen we daar wat aan doen?

Dé ideale oplossing om je kids lekker als ‘niet-ouders van het jaar’ bezig te houden? Simpel! Netflix, DVD en de tablet! Zet ze ’s morgens voor het scherm, haal ze er af en toe achteruit om naar het toilet te gaan, een koek te geven of een Happy Meal voor te schotelen. Voordeel? Je moet ze ’s avonds niet wassen en je kan ze rechtstreeks in dezelfde pyjama terug in bed leggen! 😊 😊

Vooraleer ik dadelijk viraal ga als slechtste moeder van het jaar, GRAPJE natuurlijk! Hoewel een filmpje onder een fleece dekentje met een zakje chips of lekkere zelfgemaakte popcorn zeker moet kunnen bij dit weer!

Wat dan wel? Wel hieronder een paar kleine tips!

KNUTSELEN!

Jong of oud, als ze hun prachtige creaties kunnen showen zijn ze allemaal blij. Hier in huis hebben we een paar favorietjes! Natuurlijk zijn er eerst en vooral de Mould&Paint en de Shrinkles die mama in haar winkeltje heeft.

De wat??? 😊 Wel Mould&Paint is gipsgieten. Ze kunnen zelf (of met de hulp van mama of in ons geval papa) gips maken, de vormpjes vullen en dan laten drogen! Volgende week wordt het guur en koud, dus hoppa, we kunnen de verwarming weer loeiheet zetten! Daarna kunnen ze hun figuurtjes decoreren én verven!

Shrinkles is de fancy naam voor krimpfolie. De mooie tekeningen inkleuren, uitknippen, in de oven én klaar! Superleuk om te doen en zelfs voor de meeste onhandige mama’s zoals mij een makkie om te doen!

Natuurlijk knippen ze hier ook gewoon graag en met Pritt spelen is hier ook een topper! Plus mama heeft ineens weer een excuus om naar de Action te gaan, want daar hebben ze knutselmateriaal voor een appel en een ei! Ook de Paintsticks halen ze nog vaak boven (net zoals de gewone verf trouwens) en niets maakt me zo blij als deze kleine stiftjes! Verven ZONDER WATER, laat ze maar knoeien, het is zo opgeveegd en opgeruimd!

PUZZELEN

Dit hebben ze duidelijk van de papa meegekregen! Hier liggen standaard puzzels van 1000 – 5000 stukken op onze livingtafel en tegelijkertijd helpt hij onze 2 spookjes met die van hun! Momenteel zijn de Prime 3D en de Mad Capp puzzels favoriet! Niet moeilijk want ze zijn mega cool mama! 😊 😊

KLEI

Gisteren vond ons kleinste nog een verdwaald potje klei van een bekend merk! Ik wilde het afpakken en weggooien, maar ik dacht bij mezelf… ‘Gaan we hier echt drama voor ontketenen?’ Na 6 jaar in het gezelschap van mijn 2 kleine dramaqueens (dat hebben ze van mij 😊 ) heb ik geleerd om mijn gevechten goed uit te kiezen. En dat kleine potje klei was het me niet waard. Want na een half uur lag het ergens in een hoekje, nog een uur later was het uitgedroogd en exact 10 minuten later lag het in de vuilbak!

Probleem opgelost en toen ik me omdraaide waren ze weer happy aan het spelen met hun Mad Mattr collectie die ze al 2 jaar hebben! Lekker zacht, mals en geurloos, net zoals die eerste keer dat ze uit de verpakking kwam. 😊

Conclusie? HOE je de volgende dagen doorbrengt, het weer gaat geen zomerweer zijn, maar je kan er wel een leuke tijd van maken! En denk eraan, na regen komt altijd zonneschijn! 😊

Views: (429)

Plaats in december een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit prachtige pakket ter waarde van 126€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin januari!

Veel succes!!!