fbpx

Verlengd weekend tussen 4 muren en 2 hagen!

About last weekend… Naar afgelopen weekend hadden we lang uitgekeken! Niet 1, maar onverwacht 2 dagen kinderloos, want de kids mochten lekker gaan logeren. Mama en papa keken enorm uit naar hun beetje Q-time met elkaar om dan af te sluiten met de kids vol waterpret bij hete temperaturen.

Helaas gooide ons oudste prinses spuug, uh roet, in het eten!

Hoge koorts die maar niet wilde zakken, overgeven, constant slapen, … Verdict van de dokter? Nee, nee geen virale infectie (ik was oprecht verbaasd 😉), geen buikgriep, maar … zware oorontsteking. Dat ze totaal geen oorpijn had, was blijkbaar normaal.

Gewapend met Perdolan, Neurofen en het vieze medicijn, de antibiotica ging ons weekend van start.

En we hebben er ineens maar een verzorgend, gezellig en productief weekend van gemaakt!

Ik weet niet of je de vorige blog hebt gelezen, maar voorlopig houden mijn goede voornemens stand! Ik ben volop aan het lezen in Tina Favache haar opruimboeken en ik ben zoooo blij dat haar werkwijze mijlenver van Marie Kondo staat. Want ik ben misschien gekkie mama, als mijn ventje mij broeken, speelgoed en plastic ziet bedanken, dan blijft hij erin van het lachen!

Alles opgeruimd dus… Heel wat machines was gedraaid, geplooid, eens door de slaapkamers gegaan, de mooie creaties met de badkrijtjes toch maar eens van het bad geschrobd (geel en oranje mag je blijkbaar geen week laten staan 😊), kasten uitgenest, … de lijst is eindeloos.

Tussen de bedrijven door heeft het ventje zijn Vaderdag cadeautjes mogen kiezen. Geen toppertjes van de webshop, want hij is de zeepdoosjes, koffiebekers, … een beetje beu gezien en van de Arcade riemen heeft al 3 exemplaren! Verwend nest! 😊 Nee, hij heeft 2 puzzels gekregen, want na die van 5000 stukken van vorige maand, had hij zin in iets gemakkelijk. Dus nu ligt de living tafel vol met ‘slechts’ 2000 stukjes!

Naast opruimen hebben we veel gekookt! Soep, lasagna, … en omdat de kleinste ook wat entertainment nodig had, hebben we ze laten helpen! Eerst een Kiddikutter in de handen gestopt en daarna de pompbak gevuld met water, uren plezier gegarandeerd. Daarna wel dweilen, maar hey, door de geur van veel poetsproduct, leek het ineens ook alsof ik het hele huis gepoetst had! 😊 😊

Ideaal, want ons bezoek was onder de indruk! Opgeruimd én gepoetst, wauw… Kelly, je voornemens houden goed stand! 😊  Zelfs de frigo was een pareltje, want al die halve ajuinen, tomaten, komkommers hadden allemaal een mooi hoedje gekregen, aangezien ik mezelf zowat het hele assortiment Foodhuggers cadeau heb gedaan!

Zondag nog steeds geen beterschap voor onze grote kleine meid en de verveling begon een beetje toe te slaan. De blauwe schelp maar even bovengehaald en daar wat water ingedaan! Prutske was de zetel ook even beu, dus met zijn viertjes allemaal voetjes in het water. De jongste met haar Sweakers aan, want de tegels van het terras waren loeiheet én spekglad en de oudste kreeg na een half uur terug een opflakkering van de koorts en die wou haar winterjas aan, want ze had het koud! Het was een leuk zicht…

Soms vallen je plannen in het water, dat gebeurt blijkbaar als je kiest voor kindjes. Maar we hebben er het beste van gemaakt en het was gezellig! Veel knuffels en mamaliefde gegeven én gekregen, vrienden en familie op bezoek gehad, spuug geveegd, opgeruimd, ‘gepoetst’, … meer moet dat niet zijn!

En dan maandag de kers op de taart! Business as usual, kleinste naar de onthaalmama’s, oudste pruts nog steeds ziek, dus naar oma en wij aan het werk! Ons kleinste spook had blijkbaar honger en heeft die dag gegeten voor 5! Een groeispurtje? Bijeten in zus haar plaats? Geen idee!

Maar what goes in, must come out! Ze is volop bezig met potjestraining en we hebben een gewoon potje en een Potetje (dat eigenlijk dient voor op verplaatsing, maar onze kleine koppigaard wilt het ook gewoon in huis) en ze had zelf haar pamper uitgedaan en pipi gedaan! Bravo! Helaas stonden we er niet direct bij stil, dat ze haar broek terug had opgetrokken zonder … pamper. Je kan het einde van het verhaal wel raden…

We eindigen met de woorden: rood gezicht – plek in broek – stank – bad – 4kg én badkrijtjes! Je vult de gaten zelf maar in! 😊 😊

Views: (220)

Plaats in augustus een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit leuke pakket twv 109€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin september!

OPGELET!!! Met de code SCHOOL krijg je 10% korting op het volledige schoolgamma!

*Actie geldig tot en met 31/08/2019

Veel succes!