fbpx

Goede voornemens! Wie doet mee?

De afgelopen maanden waren hectisch, héél hectisch. En als ik eerlijk ben tegen mezelf, dan is het eigenlijk al meer dan 2 jaar zo. Sinds ik op de knop ‘Groep maken’ klikte en met de Drukke mama’s van start ging, draait alles een beetje vierkant. Ik ben gedreven… gedreven in alles wat ik doe. Maar terwijl de groep, weggeefdag en webshop een hoge vlucht namen, draaide mijn gezin, huishouden én sociale leven compleet in de soep. Waar ik voorheen alles met ijzeren hand regeerde, lijstjes maakte, mijn agenda tip top in orde had, … het contrast kon de afgelopen 2 jaar (en vooral de laatste maanden) niet groter zijn.

Tijd dus voor bezinning, rust en een weekje ‘semi’ Sociale Media-vrije vakantie.

Mijn papa is beheerder van een zalig vakantiepark in de Dordogne, La Draille, en in het verleden bezorgde deze plek me vooral veel innerlijke rust. En dat was deze keer niet anders. Geen gsm bereik, beperkt internet en de Q-time met mijn gezin, vrienden en familie hebben me doen nadenken over wat ik wil en vooral wat ik wil veranderen.

Dus we starten deze nieuwe week vol goede voornemens! En hoewel je waarschijnlijk niet exact mijn leven leidt… werken gaan, kids, het huishouden managen, dat doen we allemaal! Dus misschien heb je wel iets aan mijn voornemens!

Een opgeruimd huis! 

Mijn ventje en ik hebben een planning opgemaakt! Wie brengt de kids naar school, wie gaat ze halen, wie staat op, … En onderaan de planning staat in het rood dat we elke avond SAMEN opruimen én de kids bedklaar maken. Dan kunnen we met een gerust hart daarna ook samen in de zetel knallen. Afspraak is dat ik mag werken, maar dat ik ook eens 1 of 2 keer in de week samen met hem een film kijk of een boek lees! Momenteel is het Highlander, dus ik heb vandaag mijn Joker ingezet! 🙂 🙂

Ik heb al een paar maanden Mijn opruimboek van Tina Favache in huis en deze week ga ik ook beginnen om systematisch elke week/maand de probleemzones aan te pakken! Voor wie haar werkwijze nog niet kent, haar boeken staan op de Drukke mama’s webshop!

Gezond(er) eten en wat sport!

Druk leven betekent voor mij ook snel eten maken! Lees: Ik steek de frietketel in, bestel iets of ga afhalen. Voor de kids tover ik wel nog een maaltijd op tafel, maar voor ons is het vaak vettig en ongezond. De weegschaal kreunt daarom bijna onder mijn bijna 3 getallen. En hoewel ik vrij complexloos door het leven ga, het begint me te storen. Dus we zijn vol goede moed begonnen aan een gezonder eetpatroon! Meer groenten en fruit, vooral meer water drinken en wat minder chips, belegde broodjes, … Geen dieet, maar anders.

En ik probeer ineens ook om wat minder te verspillen, want foei, hier belandt wat in de vuilbak op een maand! Deze week komt er een grote uitbreiding in het Foodhuggers gamma, ik ga er in elk geval heel wat voor mezelf bestellen!

Naast gezonder eten, wilde ik gaan sporten! Maar ik ben helaas geen sportief wonder. Wandelen haat ik voor dood en fitness doen we nooit langer dan een week! Zwemmen doe ik wel graag, dus vanaf deze week ga ik proberen om 3x per week mijn baantjes te trekken. Ik twijfel alleen nog of ik volgende keer Sweakers ga meenemen, want ik heb vandaag al bijna mijn nek gebroken op de gladde vloer daar! En stel je voor dat ik val en niet meer recht geraak, dan hebben ze het volledige redders peloton nodig om mij van de vloer te krijgen met mijn bijna 3 getallen! 🙂 🙂

En nu heb ik ineens een excuus om die mooie tropische Wetbrush uit onze rekken te halen, want ah ja, mama heeft die nodig voor in haar zwemtas! 🙂 🙂

Beetje zelfzorg!

Voor ik op vakantie vertrok, ben ik nog even langs mijn mama gepasseerd. Alles is te klein, want die bijna 3 getallen zorgen er helaas niet voor dat mijn kleding meegroeit. Maar goed dat ons mama een kledingwinkel heeft voor een maatje meer (2Fashion) en dankzij haar heb ik elke dag een nieuwe outfit kunnen showen aan mijn ventje. En hij zag dat het goed was! Dus vanaf nu gaan we beter ons best doen om wat mooier voor de dag te komen.

Terwijl ik dit schrijf, twijfel ik een beetje of ik dat wel de wereld in zou sturen. Want morgen moet ik natuurlijk aan de schoolpoort staan en wat zullen de mensen wel denken. Maar dan denk ik weer… Zou ik me als enige zo voelen? Of is het ok om eerlijk te zijn? Om eens in eigen boezem te kijken en toe te geven wat er misloopt? Of verwachten jullie alleen maar Sociale Media perfectie?

Q-time

Vanaf nu ga ik terug tijd maken voor familie en vrienden! En vooral voor mijn gezin. Tussen 17 en 19u gaat de laptop en gsm af, ik ga wat meer buiten komen en we gaan wat vaker familie uitstapjes doen. De kids hebben zo genoten afgelopen week en ik ben al 2 jaar aan het beloven om naar het vakantiepark van mijn goede vriend en zijn vrouwtje in Luxemburg te gaan. Dus Val d’Or, we komen eraan! Nu nog niet, maar ik ga het inplannen, beloofd!!!

Goede voornemens… het lijkt wel een beetje Nieuwjaar, maar we gaan het echt proberen! Er staan super veel nieuwe projecten op stapel, een heleboel productlanceringen, de weggeefdag staat weer voor de deur, … maar YES WE CAN!

En als ik even een terugval heb, met vettige haren aan de schoolpoort sta of mijn telefoon niet opneem, je weet wat mijn sleutelhanger zegt! 🙂 🙂

Views: (442)

Plaats in augustus een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit leuke pakket twv 109€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin september!

OPGELET!!! Met de code SCHOOL krijg je 10% korting op het volledige schoolgamma!

*Actie geldig tot en met 31/08/2019

Veel succes!