fbpx

Gevaar in kleine hoekjes!

Vorig jaar zaten we op een zondag lekker in pyjama modus. In onze achtertuin was het veldrijden, dus we besloten er een lekker lui dagje van te maken. En wat doen we op een luie dag? Een blik kippensoep opendoen als lunch! 🙂 Deze soep moet niet echt koken, dus ik had de kids en manlief al een tasje ingeschonken en mijn tas was als laatste aan de beurt. Randje kookpunt, want ik hou wel van een dampend soepje tijdens koude dagen!

En jullie voelen het al komen… Terwijl het ventje en grote zus aan de tafel zitten, zet ik mijn tas op mijn plek, op een goede 30 cm van de rand van de tafel. Ik draai me om om de pot weg te zetten en daar komt onze éénjarige aangehobbeld. Kleiner dan de keukentafel, dus in die 2 seconden hadden we ze niet zien aankomen. Ze gaat op de tipjes van haar tenen staan, reikt over de tafel naar mijn tas soep en trekt de volledige inhoud over haar uit! Ik had niet meteen door wat er aan de hand was. Maar mijn ventje vloog recht, begon haar kleren uit te doen en stak ze in volle paniek onder de keukenkraan!

Terwijl hij onze kleinste aan het afspoelen was, hing ik in paniek aan de lijn met Spoed. Hun advies? Zo lang mogelijk spoelen met lauw water, haar inwikkelen in natte handdoeken en onmiddellijk naar Spoed rijden. Zo gezegd, zo gedaan! In een rotvaart door de versperringen van het veldrijden en richting Hasselt. Uiteindelijk bleek het ernstig, maar na enkele weken verzorging heeft ze er gelukkig niets aan overgehouden!

Enkele weken contacteerde vzw Pinocchio mij en kwam ik tot het besef dat heel wat kindjes er niet zo gemakkelijk mee wegkomen. Per jaar belanden meer dan 400 kindjes in de Belgische brandwondencentra. De vzw ondersteunt deze kindjes én hun ouders op sociaal, financieel en psychologisch vlak. En ze zetten ook in op preventie. Om ouders, scholen en de kinderen bewust te maken van de gevaren, hebben ze het boekje ‘Let op, het wordt gevaarlijk warm!’ gemaakt. Hierin leggen ze op een speelse manier de gevaren uit om zo ernstige brandwonden te voorkomen. Om hun te steunen, is dit boekje vanaf nu tot en met Pasen verkrijgbaar op de drukke mama’s webshop en het kost 5€. Deze opbrengst gaat VOLLEDIG naar vzw Pinocchio.

Voorkomen is beter dan genezen én … je steunt ineens dit geweldige initiatief!

https://www.drukkemamas.be/product-categorie/steunhetgoededoel/vzwpinocchioboekje/

Plaats in augustus een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit leuke pakket twv 109€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin september!

OPGELET!!! Met de code SCHOOL krijg je 10% korting op het volledige schoolgamma!

*Actie geldig tot en met 31/08/2019

Veel succes!