fbpx

Mijn ergste nachtmerrie? Luizen!

Pipi, kaka, overgeefsel, bring it on!! Maar kom alsjeblieft niet af met luizen.

Vorig jaar was het zover! Ken je dat? School is enkele weken bezig en dan krijg je zo een mega leuk briefje (in ons geval zelfs in de vorm van een stripverhaal) mee in de boekentas. Beknopt staat daar op: “Beste ouders, er zijn luizen gesignaleerd. Gelieve je kindje nauwkeurig te controleren.”

Ik zweer het je, op dat moment begint echt letterlijk alles te jeuken. Ik begon spontaan te krabben aan mijn hoofd, armen, benen, … Dus, op luizenjacht dan maar. Nu wilde het net nog schoon weer zijn, de oudste had buiten nog goed in de zwarte zand gespeeld, dus bij controle zat haar volledige hoofdhuid vol zwarte spikken. Ja lap, het is zover, ik was er zeker van! Dochterlief in het bad gezet (ik vond dat het meest lijken op quarantaine op dat moment), als een maniak alle lakens, dekens, poppen, … verzameld én … mijn schoonmoeder gebeld. Ja, je leest het goed, mijn schoonmoeder! 😊En zij zou me uiteindelijk dé ultieme tip geven om preventief die kleine monsters weg te houden.

Zoals ik net al zei, geef me de ergste kaka pampers, de ergste buikgriepjes, maar kom alsjeblieft niet af met luizen. Mijn schoonmoeder is gelukkig geen tekstboek schoonmama, dus die stond gelukkig enkele minuten later aan de deur. Al lachend natuurlijk, want schoondochterlief was hysterisch! 😊

Om een lang verhaal kort te maken, het was vals alarm, alles proper gewassen en mijn dochter had geen korreltje zwarte zand meer in haar haren. Ik had intussen wel elk luizenproduct wat ik kon krijgen gekocht bij de apotheek. En kleine maniak als ik ben, ik heb me ingelezen. Want ik ben vastberaden, voor mijn mentale gezondheid, om ons huis luizenvrij te houden.

En, om Piet H. even te citeren, wat hebben we geleerd? Wel, eigenlijk is het vrij simpel én tot nu toe zijn we gespaard gebleven van die rotbeesten! En al die chemische producten van de apotheek zijn eigenlijk helemaal niet nodig!

  1. Controleer je kindje regelmatig.
  2. Ben je momenteel supermama en is het een must om je spruit elke dag in bad te steken? Stop daar mee! Die vieze rotbeesten houden van lekker zacht gewassen haar. Hier gaan ze 2, maximum 3x per week in bad. We wassen ze natuurlijk wel elke avond aan de pompbak!
  3. Parfum!!! Ik las overal dat lavendelolie achter de oren heel doeltreffend is. Totdat de schoonmama (ze is haar hele leven juffrouw geweest en luizenexpert) zei dat elke vorm van parfum wonderen doet. Dus elke morgen als ik dochterlief haar haren fatsoeneer, doe ik achter beide oren wat parfum. Als het stripverhaal van de school in de boekentas steekt, durf ik al eens wat extremer te doen! 😊
  4. Heeft je kindje, zoals mijn dochter, lange haren? Zorg dat je de haren altijd in een staart doet! Losse haren zijn een oase voor die rotbeesten.

Parfum lieve mama’s, is dus dé oplossing! Bij gebrek aan kinderparfum heeft dochterlief dus lekker naar Alien van Thierry Mugler geroken vorig schooljaar! Gelukkig heeft mama haar webshop assortiment wat uitgebreid en kan ze nu kiezen tussen Oilily, Gorjuss en de andere kidsparfums! 😊 😊 😊

Voila, misschien wist je dit al, super! Maar voor wie het nog niet wist, spread the word! 🙂

Plaats in augustus een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om dit leuke pakket twv 109€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin september!

OPGELET!!! Met de code SCHOOL krijg je 10% korting op het volledige schoolgamma!

*Actie geldig tot en met 31/08/2019

Veel succes!