fbpx

Ik ben 2 en ik zeg NEE?

Iedereen die een 2-jarige in huis heeft of heeft gehad, kent het wel! We noemen het de Terrible two of de ‘ik ben 2 en ik zeg nee- fase’.

Is het je eerste kindje? Dan denk je nu waarschijnlijk dat het niet erger kan! Maar geloof me, na Terrible two komt helaas TERROR THREE! Maar goed, laten we niet op de feiten vooruitlopen.

Ik begrijp het ergens wel. 2-jarigen zitten op een kruispunt, namelijk het kruispunt van ik wil wel, maar ik kan het (nog) niet. En dat is frustrerend. Zelf een glas water ingieten, helpen afwassen, stofzuigen, zichzelf aankleden, op de grote wc willen ipv op het potje, het gras afrijden, … ze willen alles doen wat wij doen. Helaas resulteert dat vaak in het antwoord nee. En onze kleine papegaaitjes herhalen wat ze het meest te horen krijgen.

Wij hebben momenteel zo een lief schattig 2-jarig spookje in huis, dat in een oogwenk kan veranderen in de Bride of Chucky. Omdat we ook een 5-jarige prinses hebben, zou je denken dat we voorbereid waren op wat ging komen. Helaas werkt het zo niet. Want hier is het momenteel de combinatie ‘Ik ben 2 en ik zeg nee’ EN de ‘ALLES is van mij-fase’. Alles wat grote zus heeft, wilt zij ook en helaas ook omgekeerd. Alles wat kleine zus heeft, wilt de grootste ook! Gevolg? Mama en papa zijn letterlijk de hele dag aan het scheidsrechteren en het woord nee valt hier héél vaak!

Voorbeeld? Er circuleren 4 poppen in huis en 2 poppenbedjes. Maar om de één of andere reden is het bedje én de pop die zus vastheeft, net dat tikkeltje aantrekkelijker dan de 3 andere. Mijne, nee mijne, nee mijne, nee mijne, … In eerste instantie denk je, ach laat ze het maar zelf proberen op te lossen. Tot de kleinste het popje met volle kracht in het gezicht van grote zus slaat, die reageert met een uithaal en je bijgevolg met 2 hysterische kids zit die allebei bij MIJNE MAMA willen komen uithuilen.

Gisteren zaten we in de auto. Zoals gewoonlijk met de K3 cd op repeat. Ineens zegt de kleinste “Mijne K3”, raad eens wat de oudste zegt? Met als gevolg dat ik 2 huilende kids op de achterbank had zitten, want nee het is MIJNE K3. Slaan naar elkaar, iets wat je zou denken dat heel moeilijk is, aangezien ze korte armpjes en beentjes hebben en allebei nog in een autostoel zitten. Maar op één of andere Cirque du Soleil manier weten ze elkaar toch te raken. Tutten vallen op de grond, wat meteen aanleiding is voor nog meer drama. De tranen veroorzaken snottebellen, dus onderweg stoppen om een zakdoek uit je handtas te vissen is noodzakelijk. Stilletjes hoop je dan dat je er 2 vindt, want anders is het onmiddellijk aanleiding tot een nieuwe MIJNE-mania.

Ach, je weet wat ze zeggen! Het is een fase, het is een fase, het is een fase, … Helaas weten wij door ervaring dat na Terrible two, Terror three komt. Ik hou MIJN hart al vast! 🙂

Plaats in september een bestelling (bedrag maakt niet uit) en maak kans om een CADEAUBON ter waarde van 100€ te winnen! Ik contacteer de winnaar persoonlijk begin oktober!

Veel succes!

24251764 – gift coupon, gift card discount card